Duurzaam op reis met ACSI Kampeerreizen

Kies voor een duurzame vakantie met ACSI Kampeerreizen. Kamperen is niet alleen de meest milieuvriendelijke manier van vakantie vieren, met uw reis worden ook lokale ondernemers ondersteund. We werken direct samen met lokale partners voor campings, uitstapjes en transport. Daarnaast spaart een kampeervakantie met ACSI Kampeerreizen een vliegreis uit en nemen wij geen excursies op in ons programma die schadelijk zijn voor mens, dier en milieu. Benieuwd wat we nog meer doen? Lees snel verder.

1. Groen transport

We maken waar mogelijk gebruik van groen transport zoals elektrische bussen. Op onze Fietsreis van Waddenzee tot Oostzee steken we met een elektrische ferry over naar het eiland Ærø. Op onze actieve reizen doen we daarnaast veel uitstapjes per fiets of lopend.

2. Duurzame excursies

We streven ernaar om bij elke reis minimaal één duurzame excursie aan te bieden. Denk aan het ontdekken van de prachtige stad Wrocław in een elektrisch voertuig of zoveel mogelijk bezienswaardigheden en route bezoeken tijdens de Lapland & Lofoten-reis.

3. Op weg naar Travelife-certificering

ACSI Kampeerreizen werkt hard aan het verkrijgen van de Travelife-certificering. We zijn lid van Travelife en begonnen met stap voor stap te werken aan het voldoen aan internationale duurzaamheidsnormen. Het certificeringsprogramma voor touroperators en reisagenten van Travelife bevat drie fasen: (1) Travelife Engaged; (2) Travelife Partner en (3) Travelife gecertificeerd. Wij bevinden ons in stadium 1 - Travelife Engaged. We werken aan de volgende stap: fase 2 - Travelife Partner. De Travelife-standaard wordt bewaakt door onze duurzaamheidscoördinator.

4. Burgers' Zoo

Al verschillende jaren worden de ACSI Kampeerreizen-reüniedagen georganiseerd in Burgers' Zoo in Arnhem. We hebben bewust voor deze duurzame partner gekozen: Burgers' Zoo zet zich in voor natuurbehoud, verduurzaming, educatie én is Green Key-gecertificeerd.

5. Ons aanbod

Per 2023 hebben wij reizen en excursies uit ons aanbod geschrapt die niet langer passen bij ons Duurzaamheidsbeleid, zoals de Formule 1-reis en het maken van kamelentochten.

6. Digitalisering

ACSI Kampeerreizen wordt steeds meer digitaal. Uw routebeschrijving vindt u in onze service-app, reistips zijn online beschikbaar en ons Inspiratiemagazine staat op de website. Dit bespaart aanzienlijk op papiergebruik.

7. Slow travel

We kiezen bij steeds meer reizen voor slow travel. Dat betekent meer tijd om te genieten van de omgeving en minder kilometers maken. Neem de tijd om uw vakantiebestemming in u op te nemen. Dat is goed voor de ontspanning én goed voor het milieu.

8. Doneren

Per boeking doneert ACSI Kampeerreizen € 2 aan goed doel Econature of Zeehondencentrum Pieterburen. U kiest welk van deze twee doelen onze donatie ontvangt én kunt zelf tijdens uw boeking een extra donatie doen.

Heeft u tips of suggesties voor ons? Laat het ons weten via info@acsireizen.nl.

Meer over de groene acties van ACSI en ACSI Kampeerreizen leest u op ACSI.eu.