Hanzesteden rond de Oostzee

Rondreizen | - 43 dagen | vertrek 16 mei 202343 Tage | Abreise 16. Mai 2023
Huisdier: Nee
Inspanning: Zeer inspannend
Hanzesteden zijn van oudsher belangrijke handelssteden die een samenwerkingsverbond hadden gesloten. Bezoek samen met ons de mooiste Hanzesteden in landen als Duitsland, Denemarken, Zweden, Litouwen en Polen. Bent u een liefhebber van natuurfotografie? Neem dan zeker uw fototoestel mee voor de beste plaatjes van Gotland, het noorden van Estland, het Mazurisch Merenplateau en het Duitse Rügen.
 • Hamburg, Kopenhagen en Stockholm
 • Het eiland Gotland
 • Tallinn, Riga en Gdańsk
Vanafab€ 3099

Geen eigen caravan of camper?

Boek hier je camper via ACSI Kampeerreizen!

Startdata

Reisdetails

Rondreizen | -
ReisduurReisedauer
43 dagen43 Tage
GroepsgrootteGruppengröße
Max. 10 equipes
Start - FinishStart - Ziel
Bremen - Pruchten
Route afstandReiselänge
ca. 2655 km
Nee
Zeer inspannend

Inclusief

 • Alle campinggelden, elektriciteit
 • Ferrykosten Puttgarden-Rødby, Oskarshmn-Gotland, Gotland-Nyäshamn o.b.v. onbeperkte caravan- of camperlengte
 • Ferrykosten Stockholm-Tallinn inclusief 2-persoons binnenhut met douche en wc o.b.v. onbeperkte caravan- of camperlengte
 • 12 excursies
 • 2 gezamenlijke bezoeken
 • 1 folkloreactiviteit
 • 4 middagmaaltijden, inclusief een drankje
 • 5 avondmaaltijden, inclusief 2 drankjes en koffie (indien noodzakelijk inclusief transfer)
 • 2 koffie met gebak
 • Begeleiding door reisleidersechtpaar
 • Reisservice-app incl. routes
 • Reisgids
 • Reüniedag
 • 4 nummers ACSI FreeLife magazine

Exclusief

 • Reserveringskosten
 • SGR-bijdrage
 • Fooien
 • Verzekeringen
 • Brandstofverbruik
 • Douchemunten
 • Tolgelden
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
Toeslag auto-caravan combinatieDe getoonde vanafprijs is van toepassing indient u reist met een camper. Reist u met een auto-caravan combinatie, dan is er vanwege de duurdere ferry-overtocht, een toeslag van € 200 per combinatie van toepassing.
AttentieOp dag 9 rijdt u over de Sontbrug van Denemarken naar Zweden. U dient de tol ter plaatse per creditcard te betalen. De richtprijs is ongeveer € 150,- per combinatie.

Dagprogramma

DagTag
Dag 1-2Aankomst in Bremen. We beginnen met een welkomstborrel op de camping. Daarna is het tijd voor een avondexcursie naar de mooie binnenstad van Bremen. Hier maken we een wandeling onder leiding van de nachtwacht, die ons alles vertelt over onze eerste Hanzestad. We sluiten de dag af met het welkomstdiner.
Verblijf in Bremen.
Dag 3-6Reisdag naar Klein Rönnau (ca. 185 km).
Hier gaan we vanaf de camping op busexcursie (inclusief koffie met gebak) naar Lübeck. Dit is een van de belangrijkste Hanzesteden. De rijke geschiedenis is nog steeds zichtbaar in het middeleeuwse stadscentrum. We bezoeken uiteraard het Europese Hanzemuseum, een boeiend interactief museum over het belangrijke samenwerkingsverbond van handelssteden rond de Oostzee.
Op dag vijf gaan we op excursie naar Hamburg. Hier varen we over de Alster en langs de gerestaureerde oude pakhuizen van de wijk Speicherstadt.
Gebruik uw vrije dag om te fietsen of te wandelen in de omgeving.
Dag 7-8We stappen op de ferry Puttgarden-Rødby naar Strøby (ca. 240 km).
Vanuit Strøby is er een gezamenlijke excursie naar Kopenhagen. Hier staan fietsen voor ons klaar, waarmee we deze gezellige stad verkennen. Na onze lunch rijden we met de bus terug naar het centrum en heeft u nog wat vrije tijd.
Dag 9-10Reisdag via de imposante Sontbrug over de Sont naar Höör (ca. 145 km)
We bezoeken het Bosjökloster, dat op fietsafstand van de camping ligt. In de tuin genieten we van koffie met gebak.
Dag 11-12We reizen door naar Kalmar (ca. 240 km). Hier heeft u een vrije dag. Bezoek het dichtbij gelegen Kalmar slott of ga een dag fietsen over het eiland Öland.
Dag 13-17We maken een korte reis naar Oskarshamn (ca. 75 km)
De volgende dag vertrekken we vanuit Oskarshamn met de boot naar Visby op het eiland Gotland (havens – campings: ca. 10 km).
We gaan met de bus (inclusief lunch) naar het goed bewaard gebleven Hanzestadje Visby en toeren over het eiland Gotland. Hierna heeft u twee vrije dagen om Gotland te verkennen. Volg de mooie fietsroute langs de Ekstakusten of ga een dag naar het eiland Fårö.
Dag 18-20Vandaag reizen we weer met de ferry naar het vasteland, naar Nynäshamn (ca. 10 km).
De volgende dag stappen we op de trein naar Stockholm. U ziet de stad het beste vanaf het water, dus maken we een boottocht. Verder bezoeken we het stadhuis en het Vasa Museum, een museum over het geconserveerde zeventiende-eeuwse schip. Hierna reizen we per bus terug naar de camping. U heeft in Nynäshamn een dagje rust om lekker niets te doen of er zelf nog even op uit te trekken.
Dag 21-24We rijden naar Stockholm (ca. 60 km) waar we ’s middags de ferry pakken naar de Estse hoofdstad Tallinn. We dineren en overnachten aan boord.
De volgende ochtend komen we uitgerust aan in de haven van Tallinn. We ontbijten aan boord om vanaf de ferry door te rijden naar onze camping in Vanamõisa (ca. 20 km).
Vanaf hier brengen we een bezoek (inclusief diner) aan de Hanzestad Tallinn. We maken er een bustour en verkennen de oude stad te voet. Daarna gaan we terug naar de oude Hanzetijd tijdens een middeleeuwse feestavond.
Tijdens uw vrije dag in Vanamõisa kunt u nog eens met de trein naar Tallinn.
Dag 25-29Het is tijd om naar Raiskums, gelegen aan het gelijknamige meer, te reizen (ca. 275 km).
We bezoeken Cēsis, waar de Letse vlag vandaan komt. Hier staat een mooie burcht en een bierbrouwerij, die we beide bezoeken.
Tijdens uw vrije dag in Raiskums kunt u een kanotocht maken over de Gaujarivier of fietsen naar het kleinste Hanzestadje Straupe.
Ook gaan we met zijn allen op busexcursie (inclusief lunch) naar Riga. De historische stad herinnert aan een rijk verleden, toen Riga één van de belangrijkste Hanzesteden aan de Oostzee was. Naast de middeleeuwse gebouwen bewonderen we de art nouveau-architectuur.
U heeft hierna nog een vrije dag om in het Nationaal Park Gauja door te brengen. Dit is het oudste nationaal park van Letland.
Dag 30-31Reisdag naar Kaunas (ca. 355 km).
We bezoeken gezamenlijk deze Hanzestad. U kunt op de fiets of met uw auto naar het startpunt van de stadswandeling rijden.
Dag 32-33Reisdag naar Mrągowo (ca. 260 km).
U heeft hier een vrije dag om het Mazurische Merengebied te verkennen. ’s Avonds hebben we een diner met folklore.
Dag 34-37We reizen door naar Elbląg (ca. 160 km).
Vandaag volgt er een unieke bootexcursie over het Elbląg-Ostróda-kanaal, een meesterwerk van waterbouwkunde. Een boottocht betekent hier namelijk een reis over het water én het vasteland ...
De volgende excursie gaat naar Gdańsk, een historische Hanzestad die zeker niet mag ontbreken tijdens deze kampeerreis. Op het programma staat een rondleiding door het oude centrum, het European Solidarity Centre en een lunch.
Geniet van uw vrije dag in Elbląg en bezoek bijvoorbeeld het kasteel van Malbork.
Dag 38-39Reisdag naar de Hanzestad Szczecin (ca. 380 km).
Hier kunt u op eigen gelegenheid deze fascinerende havenstad aan de Oder bezoeken. De stadsbus stopt vlakbij de camping.
Dag 40-42Het is tijd voor onze laatste bestemming: Pruchten (ca. 240 km).
Vanaf de camping is een bezoek aan het eiland Rügen een aanrader.
Ter afsluiting van deze reis duiken we nog een keer in de geschiedenis van het Hanzeverbond. Dit doen we met een middag- en avondexcursie naar Stralsund, een van de oudste Hanzesteden. Hier staat ook het afscheidsdiner voor ons klaar.
Dag 43Vertrekdag, einde van de reis.
FinishZiel

Reisleiders

Het is nog niet bekend welk reisleiderskoppel deze reis zal begeleiden.Noch nicht bekannt, welche Reiseleiter diese Reise begleiten werden.