In het spoor van de Oriënt-Express

Avontuurlijke rondreizen | - 51 dagen | vertrek 15 mei 202251 Tage | Abreise 15. mei 2022
Beleef de magie van vervlogen tijden en reis mee langs de route van de Oriënt-Express. Trek met ons van de hoofdsteden van Centraal-Europa naar Sofia. Proef de sfeer van prachtig Istanbul en het fascinerende Belgrado. Tot slot reizen we na een bezoek aan Venetië en Milaan naar Zermatt voor een excursie op grote hoogte. Het uitzicht vanuit de Gornergrat Bahn op de Matterhorn is schitterend!
 • Wenen, Budapest en Boekarest
 • Edirne, Istanbul en Sofia
 • Venetië, Lago Maggiore en de Matterhorn
Vanafab€ 3899

Data en Prijzen

Reisdetails

Avontuurlijke rondreizen | -
ReisduurReisedauer
51 dagen51 Tage
GroepsgrootteGruppengröße
Max. 20 equipes
Start - FinishStart - Ziel
Seefeld – Feriolo
Route afstandReiselänge
ca. 3815 km
Nee

Inclusief

 • Alle campinggelden, elektriciteit
 • 3 hotelovernachtingen inclusief ontbijt.
 • 18 excursies
 • 2 gezamenlijke bezoeken
 • 2 folkloreavonden
 • 9 middagmaaltijden, inclusief een drankje
 • 7 avondmaaltijden, inclusief 2 drankjes en koffie (indien noodzakelijk inclusief transfer)
 • Informatie- en kennismakingsmiddag
 • Begeleiding door reisleidersechtpaar
 • Reisservice-app incl. routes
 • Reisgids
 • Reüniedag
 • 4 Nummers ACSI FreeLife magazine
 • ACSI Campings Europa-app

Exclusief

 • Reserveringskosten
 • SGR-bijdrage
 • Fooien
 • Verzekeringen
 • Brandstofverbruik
 • Douchemunten
 • Tolgelden
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
AttentieSommige campings op deze reis bieden weinig luxe. Dat geldt vooral voor het sanitair. Een eigen toilet in uw caravan/camper is belangrijk. U moet in de landen Roemenië, Bulgarije en Servië over een flexibele instelling beschikken. Daarnaast is een goede gezondheid essentieel.

Dagprogramma

DagTag
Dag 1-2Aankomst in Seefeld. ’s Avonds ons welkomstdiner.
Op de tweede dag tijdens ons verblijf in Seefeld stappen we op de trein naar München. Hier hebben we een begeleide stadswandeling, een lunch en heeft u wat tijd voor zichzelf.
Dag 3-7We rijden door naar Klosterneuburg (ca. 465 km)
We bezoeken hier Stift Klosterneuburg.
Daarnaast gaan we op excursie naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. We beginnen hier met een bustour, koffie met apfelstrudel en een bezoek aan de Naschmarkt. Vervolgens neemt een gids ons mee door de Weense binnenstad om ons alles over deze bijzondere stad te vertellen. Afsluitend maken we ook nog een rit in een paardenkoets. ’s Avonds is het tijd voor een diner.
De volgende dag bent u vrij en kunt u van de rust genieten of op eigen houtje de omgeving verkennen.
De laatste dag in Klosterneuburg steken we de Slowaakse grens over naar Bratislava voor een excursie inclusief lunch. Een heerlijke manier om kennis te maken met hoofdstad van Slowakije.
Dag 8-10Reisdag naar Budapest (ca. 265 km)
We bezoeken de bovenstad (Buda) voor een boottocht met lunch aan boord en een bezoek aan het parlement. We eindigen met koffie en gebak.
Hierna heeft u een vrije dag. ’s Avonds gaan we met de bus naar een diner met folkloremuziek.
Dag 11-12We reizen door naar Timişoara (ca. 355 km).
Hier bekijken we het historische centrum. Onze gids vertelt ons alles over de stad, zoals de grote rol die Timişoara heeft gespeeld tijdens de Hongaarse revolutie van 1989.
Dag 13-15Het is tijd om naar Cârța te reizen (ca. 315 km).
Hier heeft u twee vrije dagen. Bent u een liefhebber van spectaculaire bergroutes? Dan is de Transfăgărăsanroute een aanrader.
Dag 16-17Reisdag naar Boekarest.
Hier maken we een excursie inclusief lunch naar Boekarest. We bezoeken onder andere het Parlementspaleis.
Dag 18-21Reisdag naar Dragizhevo (ca. 190 km)
U heeft een vrije dag. Bezoek bijvoorbeeld de stad Veliko Tarnovo.
De volgende dag gaan we naar het oude stadje Elena en de kerken in Arbanassi. Deze excursie is inclusief lunch.
De laatste dag in Dragizhevo heeft u vrij.
Dag 22-23We reizen naar onze camping in het dorpje Biser in het zuidoosten van Bulgarije. Hier blijven we een nachtje.
Dag 24-28Vandaag start onze vierdaagse busexcursie naar Istanbul. ’s Morgens bezoeken we eerst het stadje Edirne, net over de grens met Bulgarije. In Edirne bezoeken we de beroemde Selimiye-moskee. Daarna reizen we door naar Istanbul, waar we inchecken in het hotel waar we drie nachten verblijven. ’s Avonds dineren we in de gezellige Kumkapı-wijk en hebben we een bustour Istanbul by night.
De tweede dag in Istanbul ontbijten we in het hotel. Daarna gaan we naar de wijk Sultanahmet om de Blauwe Moskee, de Ayasofya, Topkapıpaleis en de ondergrondse Basilica Citerne te bewonderen. We lunchen onderweg.
De volgende dag gaan we na het ontbijt met de bus naar het station van de Oriënt-Express. Vervolgens staan het Dolmabahçepaleis, een boottocht over de Bosporus en de Egyptische bazaar op het programma. ’s Avonds hebben we een diner.
De laatste dag in Istanbul heeft u na het ontbijt vrije tijd in de wijk Taksim. In de loop van de middag gaan we weer met de bus terug naar Biser. Hier heeft u nog een vrije dag.
Dag 29-30Reisdag naar Kazanlik (ca. 120 km)
We verblijven in de rozenvallei. Daar bezoeken we natuurlijk een producent van rozenolie. ’s Avonds worden we tijdens ons diner vermaakt met Bulgaarse folklore.
Dag 31-33Reisdag naar Sapareva Banya (ca. 280 km).
Vanuit Sapareva Banya gaan we een dag op busexcursie naar Sofia en een dag met de bus naar het bijzondere Rilaklooster. Daar ziet u maar liefst 1200 verschillende fresco's met Bijbelse taferelen. Beide busexcursies zijn inclusief lunch.
Dag 34-35We reizen door naar Barajevo (ca. 460 km), waar we ’s avonds een diner hebben.
De volgende dag gaan we op busexcursie naar Belgrado. We bezoeken onder andere het Mausoleum van Tito en het bekende fort van Belgrado.
Dag 36Reisdag naar Sremska Mitrovica (ca. 110 km).
Dag 37-38Het is tijd om naar Zagreb te reizen (ca. 300 km). Hier heeft u vervolgens een vrije dag. Stap bijvoorbeeld in het shuttlebusje van de camping om de stad te bezoeken.
Dag 39-41Reisdag naar Sistiana in Italië (ca. 230 km).
We pakken de boot naar Triëst. We maken kennis met de stad tijdens een begeleide wandeling. Hierna heeft u vrij en kunt u zelf kiezen met welke boot u weer terug wilt varen naar de camping.
De volgende dag bent u vrij.
Dag 42-44Reisdag naar Cavallino-Treporti (ca. 140 km).
We beginnen hier met een vrije dag. Fijn om even bij te komen of om zelf de omgeving te ontdekken.
De volgende dag gaan we met de boot naar Venetië. Vanaf Punta Sabbioni varen we naar het San Marcoplein. We maken onder andere een gondelvaart.
Dag 45-50We reizen door naar Feriolo (ca. 395 km).
U heeft hier een vrije dag waar u zelf actief of minder actief kunt genieten van het Lago Maggiore.
De volgende dag gaan we op busexcursie naar Milaan. Onder leiding van een gids maakt u kennis met de verschillende wijken van Milaan, zoals de Corso Garibaldi en de wijk Brera. De tour eindigt op het Piazza del Duomo, waar u vrije tijd heeft om te lunchen en de Duomo te bezoeken.
Een tweede busexcursie voert ons via de Simplonpas naar het Zwitserse plaatsje Täsch. Hier nemen we de trein naar Zermatt waar we overstappen op de Gornergrat Bahn. Dit is de hoogste tandradbaan van Europa. We gaan naar de 3089 meter hoge Gornergrat. Hier heeft u het mooiste uitzicht op de Matterhorn.
De laatste dag varen we met de boot naar de andere oever van het Lago Maggiore. Hier pakken we de kabelbaan naar boven voor onze afscheidslunch. We hebben een schitterend uitzicht op de omgeving.
Dag 51Vertrekdag, einde van de reis.
FinishZiel

Reisleiders

Het is nog niet bekend welk reisleiderskoppel deze reis zal begeleiden.Noch nicht bekannt, welche Reiseleiter diese Reise begleiten werden.