Aan het laden, een ogenblik geduld…
Italië

Kampeerreizen door Italië

Bella Italia! Kamperen in dit Zuid-Europese land is: late pasta’s met lekkere wijn, een culturele plons in het werelderfgoed en een aangenaam zacht klimaat.

Het mooie leven in Italië komt tot uitdrukking tijdens onze afwisselende kampeerreizen door het land. ACSI neemt u mee naar authentiek Italië, vol charme en sfeer. Kies uw landschap en trek er op uit met gelijkgezinde reisgenoten. U heeft natuurlijk ook de vrijheid om uw eigen ontdekkingstochten te maken. Lees meer

Over de Alpen tot in het puntje van de laars

Kamperen in Italië blijft bijzonder. Zeker als u mee gaat op de reis naar het puntje van de laars. Van Bolzano, over de Apennijnen, trekt u naar Puglia, een regio met vele culturele invloeden. Een wandeling door barokstad Lecce mag natuurlijk niet ontbreken. Eindbestemming is Rome, de stad die het bezoeken meer dan één keer waard is.

Ontwijk de drukte en reis mee naar een prachtig eiland in de Middellandse Zee. Sicilië. Natuur, cultuur en een lange lijst met bezienswaardigheden. Ook al bent u omringd door het water, u voelt zich geen moment beknopt in uw mogelijkheden. Daar zorgen de ervaren reisleiders wel voor. Stel uw vraag en zij vertellen wat echt de moeite waard is.

Of aanschouw de kunstschatten uit de middeleeuwen en de renaissance. Van het romantische Venetië naar de Eeuwige Stad Rome om op bezoek te brengen aan de Medici in Florence. U waant zich in een openluchtmuseum. En na al deze pracht en praal rust u uit op de speciaal geselecteerde campings. 

Heerlijk sfeerproeven kan tijdens de reis door Piemonte en de Provence. Hier maakt u kennis met de typische likeren en wijnen. Ook tijdens de reis door Toscane krijgt u de kans om van alle facetten 'la dolce vita' te proeven.

Het noorden van Italië kunt u per fiets verkennen. Prachtige uitzichten over de bergen en uitstapjes naar schilderachtige dorpjes kenmerken deze reis. Een andere mogelijkheid om de Alpen te verkennen is de rondreis Toppers van Europa. Tijdens deze reis nemen we de Bernina Express die u langs plekken voert die u met de auto nooit zou bezoeken.

U kunt ook zelf dagen indelen, de reis over de Alpen richting Toscane biedt u alle ruimte. Gaat u liever voor muziek en dan opera in het bijzonder? Dan is wellicht de reis Opera Verdi en Puccini wat voor u. Een andere mogelijkheid is een reis over twee parels in de Middellandse Zee.

Waar u ook voor kiest, een rit over het Apennijns Schiereiland brengt prachtige herinneringen!