Aat & Joukje Bronsema

Joukje en Aat Bronsema kochten toen ze trouwden een tentje en kampeerden daarmee iedere zomervakantie. Toe zij in 2000 met een gehuurd campertje door Australië toerden wilden de twee niets liever dan na terugkomst op dezelfde wijze door Europa trekken.

'Zo'n 5 jaar geleden gingen we als reisleider in opleiding mee met een reis door Scandinavië. Dat beviel ons zo goed, dat we zeiden: "Het leiden van kampeerreizen hadden we al veel eerder moeten doen". Het is zo plezierig om mensen mee te laten genieten van zaken die jijzelf ook als verbazingwekkend mooi, leuk of indrukwekkend ervaart.

Samen woordeloos stilstaan bij een wonderschoon landschap, ieder zijn eigen impressies laten verwerken en naderhand, spreken over dat alles. Onder elkaars paraplu's door een stad lopen, vooral niet omhoog kijken naar die prachtige gevels ( want koude regendruppels voelen niet lekker), regenplassen proberen te ontwijken en samen verlangen naar een warme kop chocolademelk.

En, later, terug op de camping, jeu de boules spelen met wie dat leuk vindt. Het prettige gevoel van "ik hoor bij die groep", maar toch ook je eigen gang kunnen gaan. Vrijheid en gezamenlijkheid, dat gaat bij de kampeerreizen prima samen. Wij willen iedere deelnemer in een groep deze gevoelens laten ervaren door samen een stukje Europa te ontdekken.'