Wandelreis Cornwall & Wales

Actieve rondreizen | - 25 dagen | vertrek 29 mei 202425 Tage | Abreise 29. Mai 2024
Tijdens deze actieve wandelreis ontdekken we de kusten van Cornwall en Wales. We wandelen onder andere langs de ruige kustlijn op het South West Coast Path. Ook verblijven we in Snowdonia National Park, dé bestemming voor wandelaars. We gaan terug in de tijd tijdens een bezoek aan Stonehenge, Tintangle Castle en St. Michaels Mount. Ook cultuursnuiven in de steden Sint Ives, Tintangle en Oxford staat op het programma. Samen ontdekken we de mooiste delen van Cornwall en Wales te voet. Gaat u mee?
 • Snowdonia National Park en Mount Snowdon
 • Stonehenge, Land's End, St. Michaels Mount
 • King Arthur's Tintangle
Vanafab€ 2399

Geen eigen kampeermiddel?

Huur uw camper via ACSI Kampeerreizen!

Startdata

Reisdetails

Actieve rondreizen | -
ReisduurReisedauer
25 dagen25 Tage
GroepsgrootteGruppengröße
Max. 20 equipes
Start - FinishStart - Ziel
Guînes - Calais
Route afstandReiselänge
ca. 1980 km

Inclusief

 • Alle campinggelden, elektriciteit
 • Ferrykosten overtocht Calais - Dover v.v. o.b.v. onbeperkte caravan- of camperlengte
 • 9 excursies
 • 3 gezamenlijke bezoeken
 • 3 middagmaaltijden, inclusief een drankje
 • 3 avondmaaltijden, inclusief 2 drankjes en koffie (indien noodzakelijk inclusief transfer)
 • 1 high tea
 • Begeleiding door reisleidersechtpaar
 • ACSI Camping Tours-app incl. routes
 • Reüniedag
 • 4 nummers ACSI FreeLife magazine

Exclusief

 • Reserveringskosten
 • SGR-bijdrage
 • Fooien
 • Verzekeringen
 • Brandstofverbruik
 • Douchemunten
 • Tolgelden
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
Belangrijk om te wetenVoordat u een ACSI Kampeerreis boekt, is het raadzaam dat u zich op de hoogte stelt van een aantal zaken. Dit maakt uw vakantie in het algemeen en uw reis, uw verblijf op campings en mogelijke excursies in het bijzonder alleen maar prettiger. Klik hier voor meer informatie.
Attentie- Houd er rekening mee dat u sinds de Brexit niet meer naar het Verenigd Koninkrijk kunt reizen met een Europese ID-kaart. U heeft voor deze reis een paspoort nodig.
- Niet geschikt voor campers en caravans langer dan 8.00 m. i.v.m. beperkte ruimte op campings.
- U wandelt ongeveer 4 tot 5 uur tijdens de wandelexcursies, max 10 - 20 km per dag. De wandelingen gaan grotendeels over goede paden maar ook soms bovenlangs de kliffen. Kleine delen van de route zijn rotsachtig en steil. Wij raden goede wandelschoenen aan en een paar wandelstokken komen eventueel van pas.

Dagprogramma

DagTag
Dag 1We komen aan in Calais en maken nader kennis met elkaar tijdens het welkomstdiner.
Dag 2Vandaag reizen we door van Calais naar Wimborne (ca. 285 km) en steken we Het Kanaal naar Dover over.
Dag 3En bijzondere excursie staat vandaag op het programma. We bezoeken namelijk het monument uit de Jonge Steentijd: de Stonehenge. Daarna maken we een wandeling in het New Forest National Park.
Dag 4De reis gaat verder naar Newton Abbot (ca. 165 km).
Dag 5Vandaag staat een excursie naar het Dartmoor National Park op de planning. In dit mooie heidegebied maken we een wandeling en genieten we van een lunch. Tijdens de wandeling komen we vast wilde Dartmoorpony's tegen.
Dag 6Op dag 6 reizen we verder naar Sennen (ca. 200 km). Onderweg brengen we een bezoek aan de botanische tuinen van The Eden Project.
Dag 7Op deze dag bent u vrij en kunt u uitrusten of zelf een uitstapje maken in de omgeving. U verblijft dicht bij het strand, dus u kunt altijd even een fris neus halen aan zee.
Dag 8We beginnen de dag met een bezoek aan de Bottalock-tinmijn, welke zich voor een deel onder de zee uitstrekt. Een gids vertelt ons over de mijn en neemt ons daarna mee voor een wandeling over een deel van het South West Coast Path. Vervolgens genieten we in Sennen Cove van gezamenlijke lunch. In de middag bezoeken we het dichtbij gelegen Land's End. Hier heeft u een prachtig uitzicht over zee.
Dag 9Vandaag heeft u een vrije dag.
Dag 10Het is weer tijd voor een leuke excursie. Vandaag bezoeken we het getijdeneilandje St. Michaels Mount. Het bestaat uit een rotsachtige heuvel waar een mooi kasteel met tropische tuinen op gelegen is. Aansluitend hebben we hier een lunch. Daarna bezoeken we het havenstadje, en voormalige vissersdorp, Sint Ives. In Tate St. Ives museum komt u meer te weten over het werk van modern-klassieke en hedendaagse Engelse kunstenaars. Vervolgens heeft u hier wat vrije tijd zodat u zelf de stad kunt ontdekken.
Dag 11Reisdag naar Tintagle (ca. 115 km)
Dag 12We maken vandaag een wandeling met een gids door Tintangle, bezoeken het, prachtig op een klif gelegen, Tintangle Castle en genieten van een typisch Engelse high-tea.
Dag 13We reizen door naar Minehead (ca. 115 km). Daarna bezoeken we het, op een steile heuveltop gelegen, Dunaster Castle.
Dag 14Onder leiding van een gids maken we een wandeling in de buurt van Minehead. Hier ontdekken we de lokale flora en fauna. Minehead is tevens het startpunt van het South West Coast Path.
Dag 15Reisdag naar Pencelli / Brecon (ca. 180 km). In de middag maken we een bootexcursie op het Brecon-kanaal.
Dag 16We vervolgen onze reis naar de volgende bestemming (ca. 165 km). Hier verblijven we op een mooie camping dicht bij het strand. De camping ligt in de buurt van Barmouth, een mooi kustplaatsje met een promenade langs de zee.
Dag 17We maken een busexcursie naar de kustplaats Aberystwyth, gelegen in Wales. Hier heeft u tijd om zelf te lunchen. Daarna maken we per stoomtrein een rit naar de Devil's Bridge. Hier bewonderen we de spectaculaire kloof en watervallen.
Dag 18Vandaag heeft u een vrije dag. In de omgeving zijn veel wandelroutes, mocht u zin hebben in een sportieve activiteit.
Dag 19We reizen verder naar Betwsy y Coed / LLanrwst (ca. 60 km)
Dag 20Vandaag maken we onder leiding van een wandelgids een excursie aar de hoogste berg van Wales: Mount Snowdown. We gaan met de trein richting de bergtop en kijken onderweg onze ogen uit naar het indrukwekkende landschap. Vervolgens wandelen we weer naar beneden. In de middag bezoeken we het Slate Museum. Hier komt u alles te weten over de ooit zo levendige leisteenindustrie in Wales.
Dag 21Overdag bent u vrij. In de avond hebben we een gezamenlijk diner in Betwsy y Coed.
Dag 22Reisdag naar Pencelli / Brecon (ca. 215 km)
Dag 23Vandaag maken we in de omgeving van Pencelli en Brecon onder leiding van een gids een wandelexcursie naar watervallen.
Dag 24Reisdag naar Oxford (ca. 225 km). In de middag maken we een stadswandeling onder leiding van een gids. Omdat dit alweer onze laatste avond samen is, nemen we tijdens een diner in Oxford afscheid van elkaar.
Dag 25Vandaag reizen we richting Dover (ca. 255 km). U kunt ervoor kiezen om met de ferry terug te gaan of op eigen houtje langer te blijven.
FinishZiel
Array
(
  [0] => Array
    (
      [content_id] => 22939
      [titel_content] => Dag 1
      [omschrijving_content] => We komen aan in Calais en maken nader kennis met elkaar tijdens het welkomstdiner.
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 1
    )

  [1] => Array
    (
      [content_id] => 22940
      [titel_content] => Dag 2
      [omschrijving_content] => Vandaag reizen we door van Calais naar Wimborne (ca. 285 km) en steken we Het Kanaal naar Dover over.
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 2
    )

  [2] => Array
    (
      [content_id] => 22941
      [titel_content] => Dag 3
      [omschrijving_content] => En bijzondere excursie staat vandaag op het programma. We bezoeken namelijk het monument uit de Jonge Steentijd: de Stonehenge. Daarna maken we een wandeling in het New Forest National Park.
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 3
    )

  [3] => Array
    (
      [content_id] => 22942
      [titel_content] => Dag 4
      [omschrijving_content] => De reis gaat verder naar Newton Abbot (ca. 165 km). 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 4
    )

  [4] => Array
    (
      [content_id] => 22943
      [titel_content] => Dag 5
      [omschrijving_content] => Vandaag staat een excursie naar het Dartmoor National Park op de planning. In dit mooie heidegebied maken we een wandeling en genieten we van een lunch. Tijdens de wandeling komen we vast wilde Dartmoorpony's tegen.
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 5
    )

  [5] => Array
    (
      [content_id] => 22944
      [titel_content] => Dag 6
      [omschrijving_content] => Op dag 6 reizen we verder naar Sennen (ca. 200 km). Onderweg brengen we een bezoek aan de botanische tuinen van The Eden Project. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 6
    )

  [6] => Array
    (
      [content_id] => 22945
      [titel_content] => Dag 7
      [omschrijving_content] => Op deze dag bent u vrij en kunt u uitrusten of zelf een uitstapje maken in de omgeving. U verblijft dicht bij het strand, dus u kunt altijd even een fris neus halen aan zee. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 7
    )

  [7] => Array
    (
      [content_id] => 22946
      [titel_content] => Dag 8
      [omschrijving_content] => We beginnen de dag met een bezoek aan de Bottalock-tinmijn, welke zich voor een deel onder de zee uitstrekt. Een gids vertelt ons over de mijn en neemt ons daarna mee voor een wandeling over een deel van het South West Coast Path. Vervolgens genieten we in Sennen Cove van gezamenlijke lunch. In de middag bezoeken we het dichtbij gelegen Land's End. Hier heeft u een prachtig uitzicht over zee. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 8
    )

  [8] => Array
    (
      [content_id] => 22947
      [titel_content] => Dag 9
      [omschrijving_content] => Vandaag heeft u een vrije dag. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 9
    )

  [9] => Array
    (
      [content_id] => 22948
      [titel_content] => Dag 10
      [omschrijving_content] => Het is weer tijd voor een leuke excursie. Vandaag bezoeken we het getijdeneilandje St. Michaels Mount. Het bestaat uit een rotsachtige heuvel waar een mooi kasteel met tropische tuinen op gelegen is. Aansluitend hebben we hier een lunch. Daarna bezoeken we het havenstadje, en voormalige vissersdorp, Sint Ives. In Tate St. Ives museum komt u meer te weten over het werk van modern-klassieke en hedendaagse Engelse kunstenaars. Vervolgens heeft u hier wat vrije tijd zodat u zelf de stad kunt ontdekken. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 10
    )

  [10] => Array
    (
      [content_id] => 22949
      [titel_content] => Dag 11
      [omschrijving_content] => Reisdag naar Tintagle (ca. 115 km)

      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 11
    )

  [11] => Array
    (
      [content_id] => 22950
      [titel_content] => Dag 12
      [omschrijving_content] => We maken vandaag een wandeling met een gids door Tintangle, bezoeken het, prachtig op een klif gelegen, Tintangle Castle en genieten van een typisch Engelse high-tea. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 12
    )

  [12] => Array
    (
      [content_id] => 22951
      [titel_content] => Dag 13
      [omschrijving_content] => We reizen door naar Minehead (ca. 115 km). Daarna bezoeken we het, op een steile heuveltop gelegen, Dunaster Castle. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 13
    )

  [13] => Array
    (
      [content_id] => 22952
      [titel_content] => Dag 14
      [omschrijving_content] => Onder leiding van een gids maken we een wandeling in de buurt van Minehead. Hier ontdekken we de lokale flora en fauna. Minehead is tevens het startpunt van het South West Coast Path.
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 14
    )

  [14] => Array
    (
      [content_id] => 22953
      [titel_content] => Dag 15
      [omschrijving_content] => Reisdag naar Pencelli / Brecon (ca. 180 km). In de middag maken we een bootexcursie op het Brecon-kanaal.
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 15
    )

  [15] => Array
    (
      [content_id] => 22954
      [titel_content] => Dag 16
      [omschrijving_content] => We vervolgen onze reis naar de volgende bestemming (ca. 165 km). Hier verblijven we op een mooie camping dicht bij het strand. De camping ligt in de buurt van Barmouth, een mooi kustplaatsje met een promenade langs de zee.
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 16
    )

  [16] => Array
    (
      [content_id] => 22955
      [titel_content] => Dag 17
      [omschrijving_content] => We maken een busexcursie naar de kustplaats Aberystwyth, gelegen in Wales. Hier heeft u tijd om zelf te lunchen. Daarna maken we per stoomtrein een rit naar de Devil's Bridge. Hier bewonderen we de spectaculaire kloof en watervallen. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 17
    )

  [17] => Array
    (
      [content_id] => 22956
      [titel_content] => Dag 18
      [omschrijving_content] => Vandaag heeft u een vrije dag. In de omgeving zijn veel wandelroutes, mocht u zin hebben in een sportieve activiteit. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 18
    )

  [18] => Array
    (
      [content_id] => 22957
      [titel_content] => Dag 19
      [omschrijving_content] => We reizen verder naar Betwsy y Coed / LLanrwst (ca. 60 km)
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 19
    )

  [19] => Array
    (
      [content_id] => 22958
      [titel_content] => Dag 20
      [omschrijving_content] => Vandaag maken we onder leiding van een wandelgids een excursie aar de hoogste berg van Wales: Mount Snowdown. We gaan met de trein richting de bergtop en kijken onderweg onze ogen uit naar het indrukwekkende landschap. Vervolgens wandelen we weer naar beneden. In de middag bezoeken we het Slate Museum. Hier komt u alles te weten over de ooit zo levendige leisteenindustrie in Wales. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 20
    )

  [20] => Array
    (
      [content_id] => 22959
      [titel_content] => Dag 21
      [omschrijving_content] => Overdag bent u vrij. In de avond hebben we een gezamenlijk diner in Betwsy y Coed.
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 21
    )

  [21] => Array
    (
      [content_id] => 22961
      [titel_content] => Dag 22
      [omschrijving_content] => Reisdag naar Pencelli / Brecon (ca. 215 km)
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 22
    )

  [22] => Array
    (
      [content_id] => 22960
      [titel_content] => Dag 23
      [omschrijving_content] => Vandaag maken we in de omgeving van Pencelli en Brecon onder leiding van een gids een wandelexcursie naar watervallen.

      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 23
    )

  [23] => Array
    (
      [content_id] => 22962
      [titel_content] => Dag 24
      [omschrijving_content] => Reisdag naar Oxford (ca. 225 km). In de middag maken we een stadswandeling onder leiding van een gids. Omdat dit alweer onze laatste avond samen is, nemen we tijdens een diner in Oxford afscheid van elkaar. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 24
    )

  [24] => Array
    (
      [content_id] => 22963
      [titel_content] => Dag 25
      [omschrijving_content] => Vandaag reizen we richting Dover (ca. 255 km). U kunt ervoor kiezen om met de ferry terug te gaan of op eigen houtje langer te blijven. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 25
    )

)

Reisleiders

Het is nog niet bekend welk reisleiderskoppel deze reis zal begeleiden.Noch nicht bekannt, welche Reiseleiter diese Reise begleiten werden.

Veel gestelde vragen