Belangrijk om te weten

Voordat u een ACSI Kampeerreis boekt, is het raadzaam dat u zich op de hoogte stelt van een aantal zaken. Dit maakt uw vakantie in het algemeen en uw reis, uw verblijf op campings en mogelijke excursies in het bijzonder alleen maar prettiger.

Kies de reis die bij u past

Bij iedere reis staan icoontjes. Deze icoontjes geven in één oogopslag weer wat u allemaal kunt verwachten. De reisinformatie, het dagprogramma en suggesties voor de vrije dagen zijn overzichtelijk in tabbladen geplaatst.

Extra startdata

Bij veel belangstelling kunnen er extra startdata aan reizen worden toegevoegd (meestal één week later). Informeer hiernaar bij ACSI, of kijk verder op deze website.

Reserveren: ook via internet

U kunt reserveren via internet. U ziet dan direct bij welke reizen nog plaatsen beschikbaar zijn. Reserveren is ook mogelijk door inzending van het boekingsformulier naar ACSI (per fax: 0488-454210 of per e-mail: info@acsireizen.nl). We raden aan om eerst telefonisch te informeren of er nog plaats is op de gewenste reis en vertrekdatum. U kunt ons bereiken via het telefoonnummer 0488-420810. Ons kantoor is geopend van ma. t/m vr. 8.30-17.00 uur.

Meerwaarde ACSI kampeerreis

Is een georganiseerde reis duurder dan de reis individueel na te reizen? Wij durven te stellen dat dit niet het geval is. Door het reizen in groepsverband is er bij onder andere campings, restaurants en ferrymaatschappijen sprake van groepskortingen. Juist deze kortingen zorgen ervoor dat ACSI een reis kan samenstellen, waarbij u als cliënt niet meer betaalt dan wanneer u zelf alles zou regelen. Daarnaast profiteert u van de vele extra’s van een groepsreis. Door onze vakkennis en ervaring, kunt u rekenen op een uitgekiend programma. U bezoekt plaatsen en evenementen waar u anders wellicht nooit zou komen.

Onze doelgroep

Kampeerders die buiten het drukke hoogseizoen met vakantie kunnen gaan. Een kampeercombinatie kan bestaan uit een auto met caravan, vouwwagen of tent en een camper. Meestal gaat het om twee personen per combinatie, maar alleenreizenden of équipes van drie of meer personen maken ook regelmatig deel uit van het reisgezelschap

Gezondheid/conditie

Bij de organisatie van de reisprogramma's gaan wij uit van deelnemers die zelfstandig (dus zonder hulp van derden) aan de reisdagen, excursies en andere activiteiten deel kunnen nemen, en over een goede gezondheid en lichamelijke conditie beschikken. Het is uw eigen verantwoordelijkheid om te bepalen of u de gekozen reis zonder problemen kunt volbrengen en u bent altijd vrij om van een programma-onderdeel af te zien. Bij twijfel gelieve contact op te nemen met ACSI. Geadviseerde inentingen t.a.v. landen in Oost- Europa, de Balkan en Afrika vindt u op www.lcr.nl of raadpleeg de plaatselijke GGD.

Auto en kampeermiddel

Uw auto, caravan of camper moet in goede staat verkeren en volgens de regels zijn onderhouden. Denk aan een servicebeurt van auto, caravan of camper voor u op reis gaat. Verder is het belangrijk dat het trekvermogen van uw auto goed is afgestemd op uw caravan.

Huisdieren

Bij de reisinformatie per reis staat vermeld of huisdieren zijn toegestaan. U kunt uw huisdier niet meenemen tijdens een excursie of gezamenlijke maaltijd. Als u hierdoor niet aan een bepaalde activiteit kunt deelnemen, wordt hiervoor geen restitutie verleend. Alle extra kosten van huisdieren (bijv. campingtoeslagen) zijn voor rekening van de deelnemer. Huisdieren mogen nimmer een last zijn voor andere deelnemers en campinggasten. Daarnaast moet uw huisdier op campings altijd aangelijnd te zijn. Denkt u aan de volgende grensformaliteiten voor uw huisdier: een Europees paspoort voor gezelschapsdieren, een chip of tatoeage en een inentingsbewijs tegen hondsdolheid (op het tijdstip van invoer minimaal 1 maand en maximaal 12 maanden oud). Voor de Scandinavische landen gelden strengere eisen. Informeer tijdig bij uw dierenarts.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van de benodigde documenten: een geldig paspoort of toeristenkaart (let op: een toeristenkaart is niet voor alle landen geldig) en, indien noodzakelijk, een visum. Voor actuele informatie verwijzen wij u naar www.anvr.nl: klik vervolgens op de bestemming (het land) en grensdocumenten. U dient ook in het bezit te zijn van het juiste categorie rijbewijs en een groene kaart (geldig voor de landen waar u door moet reizen). Voor uw caravan is een aparte groene kaart verplicht.

Verzekeringen

Annuleringsverzekering: Hiermee verzekert u zich ervan dat verschuldigde bedragen bij annulering (om geldige redenen) aan u worden terugbetaald. Dit geldt ook voor niet genoten vakantiedagen door onverhoopte afbreking van de reis (om geldige redenen, uitval van uw auto, caravan of camper is geen reden om in aanmerking te komen voor ongenoten reisdagen). Zie ook de ANVR Reisvoorwaarden.


Een reis-, bagage-, ziekte- en ongevallenverzekering is met klem aan te raden. Denkt u ook aan een verzekering voor vervangend vervoer? In geval van pech of ziekte is het van belang om verzekerd te zijn voor hulpverlening en repatriëring in het buitenland, voor zowel uw vervoer- c.q. kampeermiddel als voor u persoonlijk.


Annulerings- en reis-, bagage-, ziekte-, en ongevallenverzekering kan voor een doorlopende periode worden afgesloten. Dit is in vele gevallen voordeliger. Wilt u meer weten over het verzekeringspakket dat het beste bij uw reis en wensen past? Bel ACSI. 

Reisbescheiden

Circa een maand vóór aanvang van de reis ontvangt u de reisbescheiden met onder andere:

 • Routeboek met routekaarten, uitgebreid dagprogramma en algemene reis- en landeninformatie.

 • Bij een Rondreis Plus en een Winterzon-reis: een reisgids met achtergrond- en toeristische informatie over de betreffende landen/regio’s.

 • Deelnemers- en campinglijsten.

 • Kennismakingsbrief van het reisleidersechtpaar waarin zij zich voorstellen, nog wat praktische tips voor de reis geven en hun telefoonnummer vermelden. Heeft u dus nog persoonlijke vragen, dan kunt u hen altijd even bellen.

 • ACSI-stickers voor uw auto en caravan of camper.

Het begin van een ACSI Kampeerreis

De startcamping kiezen wij niet te ver van het op de reis betrekking hebbende vakantiegebied. Dat betekent dus meestal wel enkele reisdagen van huis verwijderd. U kunt hier in eigen tempo naar toe reizen. Uiteraard beschikt u over een routebeschrijving naar het startpunt van de reis met vermelding van overnachtingscampings onderweg. Als u wilt kunt u eerder op deze camping arriveren. Het verdient dan wel aanbeveling om bij de camping naar beschikbaarheid te informeren.

Reisbegeleiding

De begeleiding van de reizen ligt in handen van een reisleidersechtpaar (zie ook het ACSI Kampeerreizen Magazine), met uitzondering van enkele Verblijf Plus reizen. Zie hiervoor de reisinformatie van de betreffende reis. Het reisleidersechtpaar is grondig op haar taak voorbereid. Tijdens de reis onderhouden zij de contacten met de diverse relaties, zoals campings, busmaatschappijen, gidsen, restaurants, enz. Zij coördineren of leiden de excursies en zorgen ervoor dat de reisdagen soepel verlopen. Daarnaast fungeren ze als vraagbaak en ondersteuning voor de deelnemers met betrekking tot elk denkbaar onderwerp

Bij de uitvoering van hun taak worden zij bij een aantal reizen (veelal de zwaardere reizen) door een echtpaar geassisteerd, zowel op organisatorisch als op technisch terrein.

De reisbegeleiding staat u bij calamiteiten zo goed mogelijk bij tot de hulpverlening van uw verzekering op gang gekomen is. Vanaf dat moment neemt de alarmcentrale van uw verzekeraar uw persoonlijke bijstand over en sluit de reisbegeleiding zich weer aan bij de groep. Wel blijven de reisbegeleiders contact houden om u zo goed mogelijk te steunen, daar waar dit nodig of mogelijk is.

De campings

Campings worden zorgvuldig geselecteerd op ligging, service en voorzieningen. Ook wordt gelet op het kunnen plaatsen van een groep, de reisroute, het uit te voeren programma en de bezienswaardigheden in de omgeving. Indien uitgeweken moet worden naar een wat mindere camping, ligt één van bovenstaande argumenten hieraan altijd ten grondslag.

Bij de reservering van campingplaatsen wordt zoveel mogelijk getracht gelijkwaardige plaatsen vast te leggen. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt in ruimte voor grote en kleine caravans/campers. Ook kan het wel eens voorkomen dat campers die een bepaalde lengte en/of gewicht overschrijden, een andere camping- of staanplaats krijgen toegewezen. Dit is afhankelijk van campingregels en bodemgesteldheid.

Er is geen standaardprocedure bij het toewijzen van de campingplaatsen. Algemene regel is dat u hierin de aanwijzingen van de reisleider en/of campingleiding volgt. Als de toegewezen plaats u niet bevalt, wacht dan tot de hele groep is gearriveerd, dan heeft de reisleider tijd om samen met u naar een oplossing te zoeken.

Faciliteiten/voorzieningen

Veel campings gaan rond Pasen open en sluiten eind september. Ondanks dat campings vaak zes maanden open zijn, zijn faciliteiten in het voor- en naseizoen soms beperkt beschikbaar. Houdt u hier rekening mee.

Reisroutes

Tijdens de reisdagen bepaalt u zelf hoe laat u vertrekt en u kunt deze dag helemaal naar eigen inzicht indelen. Uw volgende campingplaats is gereserveerd. De route is met zorg samengesteld en tijdens de routebespreking krijgt u van de reisleider nog allerlei tips voor onderweg. Dus maak ook van uw reisdagen vakantiedagen. Het misverstand dat de reisroutes in colonne worden afgelegd, willen wij hierbij dus naar het land der fabelen verwijzen.

De reisetappes zijn gemiddeld tussen de 200 en 300 km lang en bij voorkeur toeristische routes. Deze zijn getest door een auto-caravancombinatie. Onze reis- en route-informatie is gebaseerd op gegevens welke ons op dat moment bekend zijn. Wijzigingen door verkeersomleggingen e.d. kunnen wij helaas niet altijd ondervangen.

De conditie van de wegen kan per land en regio verschillen. Bij het uitzetten van de routes wordt hier rekening mee gehouden, maar toch kan het voorkomen dat bepaalde routes of een deel hiervan over slecht onderhouden wegen voert. In dit geval dient u uw rijstijl hierop aan te passen. ACSI is niet verantwoordelijk voor schades ten gevolge van slechte wegen.

Ferry’s inclusief de reissom

Wanneer er ferryovertochten in de reizen zijn opgenomen, zijn de kosten hiervoor inclusief de reissom. Incidenteel kan het voorkomen dat er ter plaatse voor lokale ferry's betaald moet worden. Dit wordt vermeld bij de reisinformatie van de betreffende reis.

Voor de ferryverbindingen tussen Italië en Griekenland maken wij gebruik van ferryschepen waarbij wordt overnacht op het kampeerdek, dus in uw eigen caravan of camper. Op het kampeerdek kunt u gebruik maken van de algemene douche- en toiletfaciliteiten. Uiteraard staan verder alle voorzieningen aan boord, zoals restaurant en lounge tot uw beschikking. De andere ferryovertochten zijn afhankelijk van de afstand, overdag of met een overnachting aan boord.

Indien met een overnachting aan boord, is hiervoor de in de reisinformatie vermelde hutaccommodatie in de reissom opgenomen. De genoemde huttypes zijn gebaseerd op onze afspraken met de diverse ferrymaatschappijen. Afhankelijk van de beschikbaarheid kan het voorkomen dat wij niet meer het door u gewenste huttype vrij hebben. In dat geval zullen wij u hierover informeren.

Voertuigen: Bij de reisinformatie vindt u de afmetingen van de voertuigen (auto, caravan of camper) waarop de inclusief-ferryprijs is gebaseerd. Eventuele toeslagen worden apart in rekening gebracht. Geeft u a.u.b. op uw boekingsformulier wel de exacte maten van uw voertuigen op. Als bij incidentele controle bij inscheping blijkt dat de door u opgegeven maten niet kloppen, kan men in het uiterste geval uw overtocht weigeren. De programma's van de reizen met ferryovertochten zijn gebaseerd op de vaarschema's van de betreffende ferrymaatschappijen.

Wanneer een ferrymaatschappij gedurende het seizoen een schip tijdelijk uit de vaart neemt, kan dit een aanpassing van het dagprogramma of de gewenste accommodatie aan boord ten gevolge hebben. Hiervoor is ACSI niet verantwoordelijk. Afhankelijk van de mogelijkheden, zullen wij er voor zorgen dat het programma zo wordt aangepast, dat de reis inhoudelijk gelijkwaardig blijft.

Maaltijden volgens programma

Bij de in het reisprogramma opgenomen maaltijden zijn de volgende drankjes inclusief:
Bij een middagmaaltijd: één tafeldrankje (wijn/frisdrank of koffie/thee, passend bij het menu) en bij een avondmaaltijd: twee tafeldrankjes (wijn of frisdrank) en koffie of thee na. Een uitzondering hierop wordt gemaakt voor de Scandinavische landen, Marokko, Turkije en de maaltijden aan boord van ferry’s. Soms worden grote glazen bier, frisdrank en 1/4 liter wijn in één glas geschonken. De kans is groot dat door deze grote maatvoering in dit geval slechts één tafeldrankje inclusief is.

Diëten: Binnen het redelijke kan onze reisleiding dieetwensen met de in het programma opgenomen restaurants bespreken. Dit geldt ook voor gerechten die u absoluut niet kunt verdragen. Eén en ander is uiteraard afhankelijk van de mogelijkheden en eetcultuur in het betreffende land. Noodzakelijke aanpassingen rond maaltijden dient u wel bij aanvang van de reis met uw reisleider te bespreken.

Diner inclusief transfers

Bij de in het programma vermelde avondmaaltijden is het vervoer naar en van het restaurant inclusief, tenzij het restaurant op loopafstand van de camping is gelegen.

Excursies/activiteiten

Een excursie wordt meestal uitgevoerd met een comfortabele touringcar. Maar afhankelijk van het programma kiezen we ook wel eens voor een ander vervoermiddel: boot, trein, jeep of zelfs een tocht per ezel of kameel. De entreegelden voor de in het programma opgenomen bezienswaardigheden zijn inclusief. Waar nodig schakelt ACSI een plaatselijke gids in. Wanneer dit niet een Nederlandstalige gids is, zal de ACSI-reisleiding zorg dragen voor de vertaling.

Een gezamenlijk bezoek houdt in dat u hier met eigen vervoer naar toe gaat, o.l.v. de ACSI-reisleiding. Entreegelden en eventuele parkeerkosten zijn inclusief de reissom. Excursies en activiteiten worden exclusief voor de reisdeelnemers georganiseerd en uitgevoerd. Buitenstaanders, dus ook op bezoek zijnde familieleden en vrienden, kunnen hier niet aan deelnemen.

Individuele vrijheid

Dit staat bij ACSI hoog in het vaandel. U wordt niet gedwongen aan activiteiten deel te nemen wanneer u hier geen zin in heeft. Natuurlijk, het is een groepsreis waarbij het reisprogramma van tevoren is vastgesteld. Maar binnen dit kader is er voldoende ruimte voor eigen invulling. Ook wanneer u mocht besluiten even van het programma af te wijken, is dit in overleg met de reisleiding mogelijk.

Vrijwillige bekorting van de reis en het missen van campingovernachtingen, excursies, maaltijden en andere activiteiten geven echter geen recht op restitutie.

Kennismaken met andere culturen

Een vakantie in het buitenland betekent andere mensen en gewoonten, een andere cultuur, ander eten, anders dan thuis. Dat is een van de aantrekkelijke kanten van de vakantie, maar ook een aspect om bij uw vakantieverwachtingen rekening mee te houden.

Aantal deelnemers per groep

Onze groepen bestaan uit maximaal 24 combinaties (48 personen) en minimaal 11 combinaties (22 personen). Bij onvoldoende deelname (dit wordt ca. 6 weken vóór aanvang van de reis bepaald), kan ACSI besluiten een reis te annuleren en zal dan trachten een acceptabel alternatief aan te bieden. Indien dit door de deelnemers niet wordt aanvaard, zullen alle reeds gestorte reisgelden onmiddellijk worden terugbetaald.

Gezond & Veilig-toeslag en prijsgarantie

Boekt u uw kampeerreis uiterlijk 30 september 2020 of boekt u met een Corona-voucher? Dan staat de reissom voor u vast en krijgt u van ons een prijsgarantie. Wij nemen dan eventuele extra kosten volledig voor onze rekening. Boekt u na 30 september 2020? Dan kunnen wij, als wij extra kosten moeten maken in verband met het coronavirus, deze (gedeeltelijk) bij u in rekening brengen. Dit gebeurt dan in de vorm van de Gezond & Veiligtoeslag. Lees meer op ACSIreizen.nl/prijsgarantie.

Reüniedag

In november organiseert ACSI altijd een gezellige reüniedag voor alle deelnemers van het betreffende reisjaar. Het is altijd weer een hartelijk weerzien met de reisgenoten. In een ontspannen sfeer en gezellige ambiance worden er veel vakantieherinneringen opgehaald. Tevens kunt u zich weer laten informeren over de reizen van het volgende seizoen

Inclusief en exclusief

Zoals vermeld bij de reisinformatie per reis. Wij behouden ons het recht voor om de reissom aan te passen indien extreme wijzigingen op de vervoerskosten (brandstoftoeslagen) daartoe aanleiding geven. Verhoging van deze kosten zal daarbij netto, dus zonder opslag worden doorberekend. ACSI brengt per boeking € 22,- reserveringskosten in rekening.

Boekingsbevestiging/Betalingsvoorwaarden

Na ontvangst van uw boeking wordt een factuur toegezonden. Deze geldt tevens als boekingsbevestiging. Direct na ontvangst dient u de aanbetaling over te maken: 20% van de reissom, vermeerderd met de eventuele annuleringsverzekering, de reserveringskosten en de bijdrages voor het Calamiteitenfonds en de SGR. Het resterende bedrag dient uiterlijk 6 weken voor het vertrek van de reis bijgeschreven te zijn.

Cadeau bij uw boeking

Bij een boeking krijgt u voor dat kalenderjaar volledige toegang tot de ACSI Campings Europa-app en 4 nummers ACSI FreeLife magazine cadeau. Het proefabonnement op ACSI Freelife magazine stopt automatisch. Boekt u meerdere kampeerreizen in één seizoen? Dan heeft u recht op één gratis proefabonnement en één keer gratis toegang tot de app. Bent u al abonnee? Dan ontvangt u het volgende jaar 4 gratis edities van het ACSI FreeLife magazine. Uw abonnement loopt in dit geval wel automatisch door.

Bijdrage SGR (garantiefonds reisgeld)

ACSI Kampeerreizen (KvK nr. 10142918) is aangesloten bij SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden).

Dit financiële fonds biedt alle consumenten zekerheid dat hun reissom wordt terugbetaald als een aangesloten reisorganisatie failliet gaat. Dit wordt de SGR-garantieregeling genoemd. Alle vakanties die je bij ACSI Kampeerreizen kunt boeken, vallen onder deze regeling.

Met ingang van 1 februari 2021 geldt per boeking een verplichte bijdrage SGR. De bijdrage is € 5 per persoon per boeking. Deze bijdrage is verplicht gesteld door de Nederlandse overheid. Door deze bijdrage blijft er nu en in de toekomst genoeg geld beschikbaar om klanten hun geld terug te geven als een reisorganisatie failliet gaat.

De SGR is een Nederlands fonds, maar de bijdrage en dekking gelden voor alle consumenten ongeacht het land waar ze wonen. De SGR-garantieregeling biedt je dus altijd zekerheid.

Met de SGR-garantie is ook je terugreis gedekt in het geval dat je al op je vakantiebestemming bent en de reis kan niet worden uitgevoerd.

De voorwaarden van Stichting Garantiefonds Reisgelden kun je hier nalezen: Garantieregeling SGR (auf Niederländisch).

Wijziging van de reis

Wanneer een deelnemer een definitieve reservering tot 4 weken voor vertrek wenst te wijzigen (indien mogelijk) wordt hiervoor € 27,- plus eventuele wijzigingskosten van boot-/luchtvaartmaatschappijen berekend. Een wijziging na deze periode wordt behandeld als een annulering. Wijziging van een reis kan alleen binnen het betreffende reisjaar.

Annulering van de reis

Annuleert u de overeenkomst? Dan worden hiervoor kosten in rekening gebracht. Hieronder vallen de bijdrages voor het Calamiteitenfonds en de SGR en eventuele kosten voor de annuleringsverzekering. Daarnaast brengen wij annuleringskosten in rekening. Conform de ANVR Reisvoorwaarden zijn dat:

 • Bij annulering tot de 42e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: de aanbetaling maar niet meer dan 35% van de reissom.

 • Bij annulering vanaf de 42e kalenderdag (inclusief) tot de 28e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 35% van de reissom.

 • Bij annulering vanaf de 28e kalenderdag (inclusief) tot de 21e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 40% van de reissom.

 • Bij annulering vanaf de 21e kalenderdag (inclusief) tot de 14e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 50% van de reissom.

 • Bij annulering vanaf de 14e kalenderdag (inclusief) tot de 5e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 75% van de reissom.

 • Bij annulering vanaf de 5e kalenderdag (inclusief) tot de vertrekdag: 90% van de reissom.

 • Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom

Heeft uw bestemming een negatief reisadvies (code oranje of rood) binnen twee maanden voor vertrek? Dan heeft u het recht om de reis kosteloos te annuleren of om te boeken.


Bij annulering van een reis waar een ferryovertocht in opgenomen is, kan incidenteel van de standaard ANVR Reisvoorwaarden worden afgeweken. In deze gevallen worden namelijk de annuleringskosten van de ferrymaatschappij gehanteerd.

De informatie op deze website

Het maken van een website is een complex gebeuren en vergt een lange voorbereiding. Tussentijdse wijzigingen kunnen voorkomen. Indien mogelijk zullen wij eventuele wijzigingen op deze website bijwerken. Fouten en/of wijzigingen binden ons dan ook niet.

Heeft u nog vragen?

Neemt u dan contact op met
ACSI Kampeerreizen
telefoon +31-(0)488-420810 of stel uw vraag aan onze klantenservice elders op deze website
Door gebruik te maken van onze website, stemt u in met het gebruik van cookies overeenkomstig ons Privacy- en CookieStatementAuf dieser Website verwenden wir Cookies gemäß unserer Cookie-Richtlinien und unserer Datenschutzerklärung. Durch den Besuch dieser Website erklären Sie sich damit einverstanden.Ok