Verzekeringen

Vakantie is genieten... Bij het reserveren van uw kampeerplaats of accommodatie rekent u natuurlijk op een zorgeloze vakantie. En vrijwel altijd zal dat uitkomen, maar soms kan het toch anders lopen.

Tussen het moment van reserveren en uw vakantie kan het even tegenzitten. U of uw reisgenoot wordt onverwachts ziek, of uw auto begeeft het net voor aanvang van de reis. Niet alleen valt (een deel van) uw vakantie in het water, u loopt ook nog eens tegen hoge kosten op. Door u vooraf goed te verzekeren, kunt u veel narigheid besparen.

Annuleringsverzekering

Via deze website kunt u snel en eenvoudig een annuleringsverzekering afsluiten. In het offerteformulier hoeft u alleen maar annuleringsverzekering aan te vinken. Kunt u niet op vakantie of moet u eerder naar huis vanwege één van de in de voorwaarden vermelde redenen, dan krijgt u toch een (deel van) de reissom terug. Klik hier voor de voorwaarden. U kunt ook een doorlopende annuleringsverzekering bij ons afsluiten. En indien u samen met kennissen reist, is een gezamenlijke polis raadzaam.

Neemt u hiervoor telefonisch contact met ons op via 0488-420810.

Enkele belangrijke voordelen


 • de verzekering is geldig vanaf de datum van afgifte van de polis tot en met de einddatum van de reis volgens de polis;

 • de dekking begint na betaling van de premie en eindigt op de einddatum van de reis volgens de polis;

 • uitkering wordt verleend over annuleringskosten ten gevolge van onder andere zaken als:

 • overlijden of ernstige ziekte van verzekerde of familie in eerste of tweede graad

 • complicaties bij zwangerschap van verzekerde of partner

 • het toegewezen krijgen van een huurwoning, echter niet eerder dan 30 dagen voor aanvang van de reis

 • onvrijwillige werkloosheid van verzekerde na vast dienstverband

 • indien er sprake is van een echtscheiding, waarbij de echtscheidingsprocedure in werking is gezet. In geval van een notarieel vastgelegd samenlevingscontract is de verzekering ook van toepassing

 • het door een van buiten komend onheil, uitvallen van een privé-vervoermiddel, waarmee de buitenlandse reis zou worden gemaakt, binnen 30 dagen voor aanvang van de reis

 • een uitkering kan ook worden verleend voor niet genoten vakantiedagen indien een van bovenstaande punten een vertraging en/of vroegtijdig vertrek noodzakelijk maakt.


Tegelijk met de factuur en de polis ontvangt u de uitgebreide voorwaarden van de annuleringsverzekering. ACSI Kampeerreizen werkt samen met de Europeesche Verzekeringen. Bij een reissom van bijvoorbeeld € 1.000,- zijn de kosten voor een annuleringsverzekering:


Verzekeringpremie 5,5% x € 1.000,00= € 55,00
Poliskosten € 3,50 = €   3,50
Assurantiebelasting 21% x (€ 55,00+ € 3,50)  = € 12,29
Totaal= € 70,79

Op de website worden de bedragen automatisch berekend tijdens het invullen van het boekingsformulier. Zo heeft u direct een overzicht van het totaalbedrag.

Allrisk Annulering

Als u heeft gekozen voor de Allrisk Annuleringsverzekering dan bepaalt u zelf of de reis annuleert of afbreekt. Is de annuleringsreden niet standaard gedekt? Dan vergoeden wij 75% van het annuleringsbedrag of de afbrekingsvergoeding. Dit geldt ook bij wijziging van het reisadvies.


U heeft alleen geen recht op een uitkering als u de reis wilt annuleren of vervroegd wilt afbreken omdat: • u geen zin meer heeft;

 • de weersomstandigheden niet goed zijn. Bijvoorbeeld te veel regen of te weinig zon;

 • de luchtvaartmaatschappij failliet is;

 • er zich een calamiteit voordoet waarvoor het Calamiteitenfonds een vergoeding biedt.


De premie voor de Allrisk Annuleringsverzekering bedraagt 7% van de reissom.


Voor overige informatie omtrent ACSI Kampeerreizen kunt u telefonisch contact opnemen met de reserveringsafdeling via 0488-420810.


Uw reisverzekering en corona


Heeft u vragen over wat er wel en niet wordt vergoed door uw reisverzekering in de coronacrisis? Klik dan hier voor het overzicht.