Fietsreis Zwitserse Meren

Actieve rondreizen | - 22 dagen | vertrek 10 september 202422 Tage | Abreise 10. September 2024
Huisdier: Nee
Inspanning: Inspannend
Deze fietsreis leidt u langs de mooiste Zwitserse meren. De reis begint aan de Bodensee en voert u langs het Meer van Neuchâtel, de Brienzersee en het Bielermeer. Ook fietsen we naar de Aareschlucht en maken een wandeling door deze indrukwekkende kloof. De sfeervolle Zwitserse steden Luzern, Bern en Biel staan ook op het programma en zorgen voor een aangename afwisseling met al het natuurschoon dat we onderweg tegenkomen. We eindigen de reis in de Elzas met een fietsexcursie door het wijngebied en bezoeken prachtstad Straatsburg. En het mooie is, we doen bijna alle excursies op de fiets. Zo blijven we lekker in beweging en ontzien we de natuur door de auto te laten staan. Dus stap maar op en fiets mee tijdens deze sportieve kampeerreis.
 • Fietsen langs de Bodensee en Bielermeer
 • Fietsroute naar Aareschlucht en Meiringen
 • Bezoek Luzern, Bern en Straatsburg
Vanafab€ 1699

Geen eigen kampeermiddel?

Huur uw camper via ACSI Kampeerreizen!

Reisdetails

Actieve rondreizen | -
ReisduurReisedauer
22 dagen22 Tage
GroepsgrootteGruppengröße
Max. 20 equipes
Start - FinishStart - Ziel
Kreuzlingen - Obernai
Route afstandReiselänge
ca. 550 km
Nee
Inspannend

Inclusief

 • Alle campinggelden, elektriciteit
 • 10 excursies
 • 3 middagmaaltijden, inclusief een drankje
 • 2 avondmaaltijden, inclusief 2 drankjes en koffie (indien noodzakelijk inclusief transfer)
 • 2 koffie met gebak
 • 1 wijnproeverij
 • Begeleiding door reisleider(s)
 • ACSI Camping Tours-app incl. routes
 • Reüniedag
 • 4 nummers ACSI FreeLife magazine

Exclusief

 • Reserveringskosten
 • SGR-bijdrage
 • Fooien
 • Verzekeringen
 • Brandstofverbruik
 • Douchemunten
 • Tolgelden
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
Belangrijk om te wetenVoordat u een ACSI Kampeerreis boekt, is het raadzaam dat u zich op de hoogte stelt van een aantal zaken. Dit maakt uw vakantie in het algemeen en uw reis, uw verblijf op campings en mogelijke excursies in het bijzonder alleen maar prettiger. Klik hier voor meer informatie.
Conditie en fietsenVoor alle fietsreizen geldt dat een goede gezondheid belangrijk is. Houd rekening met fietstochten van ongeveer 30-60 km per dag. Zorg voor een goede fiets (een elektrische fiets is zeker aan te raden) , inclusief fietsverzekering. We raden u met klem aan een fietshelm te dragen.

Dagprogramma

DagTag
Dag 1Aankomst in Kreuzlingen aan de Bodensee. U maakt kennis met uw reisgenoten tijdens een gezellige welkomstborrel op de camping.
Dag 2De eerste fietsexcursie (totalte lengte ca. 20-30 km) staat op het programma. We bezoeken het bloemeneiland Mainau dat in het Duitse gedeelte van de Bodensee ligt. U heeft voldoende tijd om het eiland te bekijken. Vervolgens fietsen we naar een restaurant voor een welkomstlunch.
Na de lunch kunt u kiezen wat u wilt doen. De fietstocht verlengen door over te steken naar Meersburg en de noordoever van de Bodensee te verkennen. Of u brengt nog wat tijd in Konstanz door en fietst daarna terug naar de camping.
Dag 3Vandaag heeft u een vrije dag.
Er zijn veel fietsmogelijkheden vanaf de camping. U kunt zowel de Duitse als de Zwitserse kant van de Bodensee verkennen.
Dag 4We reizen door naar Luzern (ca. 140 km).
Dag 5We fietsen naar het centrum van Luzern (totale fietstocht ca. 7 km). We beginnen ons bezoek met koffie en gebak. Dan start de stadswandeling vanaf de beroemde Kapellbrücke.
Rond het middaguur eindigt het programma in Luzern. Vervolgens heeft u hier vrije tijd. Daarna kunt u terug fietsen naar de camping.
Dag 6U heeft vandaag de gelegenheid om er zelf op uit te trekken. Wij geven u graag een paar tips voor uitjes in de omgeving:
- Bezoek het naast de camping gelegen Verkehrshaus der Schweiz.
- Maak een boottocht van Luzern naar Vitznau. Vanuit Vitznau kunt u met de trein de Rigi-berg op. De Rigi Bahn is een van de oudste bergtreinen ter wereld en werd in 1871 geopend.
Dag 7Er staat een korte reisdag op het programma naar Brienz (ca. 55 km). In de middag heeft u de gelegenheid om Brienz te verkennen.
Dag 8Vanuit Brienz maken we een fietsexcursie inclusief lunch naar Meiringen (afstand heen en terug ca. 35 km)
Het is een schitterende tocht.
We parkeren de fietsen bij de Aareschlucht en maken een wandeling door deze indrukwekkende kloof. Na onze lunch staat het Sherlock Holmes-museum en een rit met de Reichenbachfall-bahn op het programma. Hierna fietsen we weer terug naar Brienz.
Dag 9We verblijven vandaag in Brienz. U kunt een fietstocht langs de Brienzersee maken en dit combineren met een boottocht naar de Giessenbach-watervallen, Interlaken en de Thunersee.
Dag 10Reisdag naar Wabern/Bern (ca. 75 km).
Dag 11We maken een fietsexcursie inclusief diner langs de Aare. We fietsen in zuidelijke richting naar Thun (afstand heen en terug ca. 60 km).

Rond het middaguur arriveren we in Thun en bent u vrij om het stadje te bekijken en te lunchen. Daarna fietsen we weer terug naar de camping en stoppen we onderweg voor een eenvoudig diner.
Dag 12We maken een fietsexcursie naar Bern, de gezellige bondsstad van Zwitserland. In de ochtend fietsen we naar het centrum (ca. 4 km) en maken onder leiding van een gids een stadswandeling door het historisch centrum.
Dag 13We reizen verder naar Le Landeron, aan het Bielermeer (ca. 50 km).
Dag 14We maken een fietsexcursie langs het Meer van Neuchâtel (totale afstand ca. 40 km).
We fietsen eerst naar Neuchâtel en hebben hier even tijd om het stadje te bekijken. Daarna varen we over naar Cudrefin dat aan de andere kant van het meer ligt. Vanuit daar vervolgen we de fietsroute terug naar de camping.
Dag 15Vandaag verblijven we in Le Landeron. U kunt er eventueel zelf op uit trekken. Vanaf de camping zijn er veel fietsmogelijkheden.
Dag 16We maken een fietsexcursie rond het Bielermeer (afstand ca. 45 km).
We fietsen eerst langs de rechteroever. Onderweg stoppen we even voor koffie met gebak. Onze volgende stop is in Biel waar u de tijd heeft om de mooie binnenstad te verkennen. Biel is trouwens de enige stad in Zwitserland waar zowel Duits als Frans wordt gesproken. Een ander leuk weetje is dat de exclusieve Rolex en Omega-horloges hier gemaakt worden.
Daarna vervolgen we onze fietsroute langs de linkeroever van het Bielermeer. In het Rebbaumuseum Hof krijgen we een rondleiding en we proeven de wijnen uit deze streek.
Dag 17U heeft een vrije dag in Le Landeron. U kunt zelf een fietstour te maken, bijvoorbeeld naar het St.Petersinsel.
Dag 18We reizen verder en steken de grens met Frankrijk over. Onze volgende bestemming is Obernai in de Elzas (ca. 230 km).
Dag 19We stappen op de fiets voor een excursie naar de gezellige stad Straatsburg. Het is ongeveer 30 km fietsen naar de hoofdstad van de Elzas. Daar aangekomen heeft u een uurtje vrij voor een kop koffie en een bezoek aan de kathedraal. Vervolgens maken we een boottocht en zien onder andere de kleurrijke wijk “Petite France” en het Europees Parlement. Aansluitend heeft u vrije tijd om het mooie centrum van Straatsburg te verkennen. Daarna fietsen we samen weer terug naar de camping.
Dag 20Er staat weer een actieve dag op het programma, want we maken een fietsexcursie van ongeveer 40 km. We fietsen door de wijnstreek ten zuiden van Obernai en genieten van een gezamenlijke lunch in Itterswiller. Op de terugweg bezoeken we in Gertwiller Le Palais du Pain D’epices om te zien hoe de traditionele peperkoeken uit de Elzas worden gemaakt
Dag 21In de ochtend maken we een busexcursie naar het imposante en hooggelegen kasteel Haut-Kœnigsbourg.
’s Avonds komen we samen voor ons afscheidsdiner. Dat vindt plaats in een restaurant niet ver van de camping, dus we gaan er op de fiets naartoe.
Dag 22Einde van de reis.
FinishZiel
Array
(
  [0] => Array
    (
      [content_id] => 24010
      [titel_content] => Dag 1
      [omschrijving_content] => Aankomst in Kreuzlingen aan de Bodensee. U maakt kennis met uw reisgenoten tijdens een gezellige welkomstborrel op de camping. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 1
    )

  [1] => Array
    (
      [content_id] => 24011
      [titel_content] => Dag 2
      [omschrijving_content] => De eerste fietsexcursie (totalte lengte ca. 20-30 km) staat op het programma. We bezoeken het bloemeneiland Mainau dat in het Duitse gedeelte van de Bodensee ligt. U heeft voldoende tijd om het eiland te bekijken. Vervolgens fietsen we naar een restaurant voor een welkomstlunch.
Na de lunch kunt u kiezen wat u wilt doen. De fietstocht verlengen door over te steken naar Meersburg en de noordoever van de Bodensee te verkennen. Of u brengt nog wat tijd in Konstanz door en fietst daarna terug naar de camping. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 2
    )

  [2] => Array
    (
      [content_id] => 24012
      [titel_content] => Dag 3
      [omschrijving_content] => Vandaag heeft u een vrije dag.
Er zijn veel fietsmogelijkheden vanaf de camping. U kunt zowel de Duitse als de Zwitserse kant van de Bodensee verkennen. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 3
    )

  [3] => Array
    (
      [content_id] => 24013
      [titel_content] => Dag 4
      [omschrijving_content] => We reizen door naar Luzern (ca. 140 km).
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 4
    )

  [4] => Array
    (
      [content_id] => 24014
      [titel_content] => Dag 5
      [omschrijving_content] => We fietsen naar het centrum van Luzern (totale fietstocht ca. 7 km). We beginnen ons bezoek met koffie en gebak. Dan start de stadswandeling vanaf de beroemde Kapellbrücke. 
Rond het middaguur eindigt het programma in Luzern. Vervolgens heeft u hier vrije tijd. Daarna kunt u terug fietsen naar de camping. 

      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 5
    )

  [5] => Array
    (
      [content_id] => 24015
      [titel_content] => Dag 6
      [omschrijving_content] => U heeft vandaag de gelegenheid om er zelf op uit te trekken. Wij geven u graag een paar tips voor uitjes in de omgeving:
- Bezoek het naast de camping gelegen Verkehrshaus der Schweiz.
- Maak een boottocht van Luzern naar Vitznau. Vanuit Vitznau kunt u met de trein de Rigi-berg op. De Rigi Bahn is een van de oudste bergtreinen ter wereld en werd in 1871 geopend.
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 6
    )

  [6] => Array
    (
      [content_id] => 24016
      [titel_content] => Dag 7
      [omschrijving_content] => Er staat een korte reisdag op het programma naar Brienz (ca. 55 km). In de middag heeft u de gelegenheid om Brienz te verkennen. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 7
    )

  [7] => Array
    (
      [content_id] => 24017
      [titel_content] => Dag 8
      [omschrijving_content] => Vanuit Brienz maken we een fietsexcursie inclusief lunch naar Meiringen (afstand heen en terug ca. 35 km)
Het is een schitterende tocht. 
We parkeren de fietsen bij de Aareschlucht en maken een wandeling door deze indrukwekkende kloof. Na onze lunch staat het Sherlock Holmes-museum en een rit met de Reichenbachfall-bahn op het programma. Hierna fietsen we weer terug naar Brienz. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 8
    )

  [8] => Array
    (
      [content_id] => 24018
      [titel_content] => Dag 9
      [omschrijving_content] => We verblijven vandaag in Brienz. U kunt een fietstocht langs de Brienzersee maken en dit combineren met een boottocht naar de Giessenbach-watervallen, Interlaken en de Thunersee. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 9
    )

  [9] => Array
    (
      [content_id] => 24019
      [titel_content] => Dag 10
      [omschrijving_content] => Reisdag naar Wabern/Bern (ca. 75 km).
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 10
    )

  [10] => Array
    (
      [content_id] => 24020
      [titel_content] => Dag 11
      [omschrijving_content] => We maken een fietsexcursie inclusief diner langs de Aare. We fietsen in zuidelijke richting naar Thun (afstand heen en terug ca. 60 km).

Rond het middaguur arriveren we in Thun en bent u vrij om het stadje te bekijken en te lunchen. Daarna fietsen we weer terug naar de camping en stoppen we onderweg voor een eenvoudig diner.

      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 11
    )

  [11] => Array
    (
      [content_id] => 24021
      [titel_content] => Dag 12
      [omschrijving_content] => We maken een fietsexcursie naar Bern, de gezellige bondsstad van Zwitserland. In de ochtend fietsen we naar het centrum (ca. 4 km) en maken onder leiding van een gids een stadswandeling door het historisch centrum.
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 12
    )

  [12] => Array
    (
      [content_id] => 24022
      [titel_content] => Dag 13
      [omschrijving_content] => We reizen verder naar Le Landeron, aan het Bielermeer (ca. 50 km).
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 13
    )

  [13] => Array
    (
      [content_id] => 24079
      [titel_content] => Dag 14
      [omschrijving_content] => We maken een fietsexcursie langs het Meer van Neuchâtel (totale afstand ca. 40 km).
We fietsen eerst naar Neuchâtel en hebben hier even tijd om het stadje te bekijken. Daarna varen we over naar Cudrefin dat aan de andere kant van het meer ligt. Vanuit daar vervolgen we de fietsroute terug naar de camping.

      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 14
    )

  [14] => Array
    (
      [content_id] => 24087
      [titel_content] => Dag 15
      [omschrijving_content] => Vandaag verblijven we in Le Landeron. U kunt er eventueel zelf op uit trekken. Vanaf de camping zijn er veel fietsmogelijkheden. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 15
    )

  [15] => Array
    (
      [content_id] => 24095
      [titel_content] => Dag 16
      [omschrijving_content] => We maken een fietsexcursie rond het Bielermeer (afstand ca. 45 km).
We fietsen eerst langs de rechteroever. Onderweg stoppen we even voor koffie met gebak. Onze volgende stop is in Biel waar u de tijd heeft om de mooie binnenstad te verkennen. Biel is trouwens de enige stad in Zwitserland waar zowel Duits als Frans wordt gesproken. Een ander leuk weetje is dat de exclusieve Rolex en Omega-horloges hier gemaakt worden.
Daarna vervolgen we onze fietsroute langs de linkeroever van het Bielermeer. In het Rebbaumuseum Hof krijgen we een rondleiding en we proeven de wijnen uit deze streek.

      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 16
    )

  [16] => Array
    (
      [content_id] => 24097
      [titel_content] => Dag 17
      [omschrijving_content] => U heeft een vrije dag in Le Landeron. U kunt zelf een fietstour te maken, bijvoorbeeld naar het St.Petersinsel.
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 17
    )

  [17] => Array
    (
      [content_id] => 24099
      [titel_content] => Dag 18
      [omschrijving_content] => We reizen verder en steken de grens met Frankrijk over. Onze volgende bestemming is Obernai in de Elzas (ca. 230 km).
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 18
    )

  [18] => Array
    (
      [content_id] => 24107
      [titel_content] => Dag 19
      [omschrijving_content] => We stappen op de fiets voor een excursie naar de gezellige stad Straatsburg. Het is ongeveer 30 km fietsen naar de hoofdstad van de Elzas. Daar aangekomen heeft u een uurtje vrij voor een kop koffie en een bezoek aan de kathedraal. Vervolgens maken we een boottocht en zien onder andere de kleurrijke wijk “Petite France” en het Europees Parlement. Aansluitend heeft u vrije tijd om het mooie centrum van Straatsburg te verkennen. Daarna fietsen we samen weer terug naar de camping.
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 19
    )

  [19] => Array
    (
      [content_id] => 24110
      [titel_content] => Dag 20
      [omschrijving_content] => Er staat weer een actieve dag op het programma, want we maken een fietsexcursie van ongeveer 40 km. We fietsen door de wijnstreek ten zuiden van Obernai en genieten van een gezamenlijke lunch in Itterswiller. Op de terugweg bezoeken we in Gertwiller Le Palais du Pain D’epices om te zien hoe de traditionele peperkoeken uit de Elzas worden gemaakt
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 20
    )

  [20] => Array
    (
      [content_id] => 24111
      [titel_content] => Dag 21
      [omschrijving_content] => In de ochtend maken we een busexcursie naar het imposante en hooggelegen kasteel Haut-Kœnigsbourg.
’s Avonds komen we samen voor ons afscheidsdiner. Dat vindt plaats in een restaurant niet ver van de camping, dus we gaan er op de fiets naartoe.

      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 21
    )

  [21] => Array
    (
      [content_id] => 24112
      [titel_content] => Dag 22
      [omschrijving_content] => Einde van de reis.
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 22
    )

)

Reisleiders

Sytze en Tsjikke Dijkstra

Lees meerWeiterlesenVertrekdataAbreisedatum 3 september 2024 3. September 2024
Cor & Tineke Van Langeveld

Cor en Tineke van Langeveld vinden het heerlijk om op een sportieve manier te reizen. Ze zien het als een uitdaging om uit iedere reis het maximale te halen.

Lees meerWeiterlesenVertrekdataAbreisedatum10 september 202410. September 2024
Rein & Mirjam Thijssen

Wij zijn kampeerders in hart en nieren. Dit begon al bij de scouting waar we elkaar hebben leren kennen. Al ruim dertig jaar gaan wij met de caravan op pad en hebben veel landen in Europa bereisd.
Wij zijn gestopt met werken en willen gaan genieten van het leven.

Lees meerWeiterlesenVertrekdataAbreisedatum21 mei 202421. Mai 2024

Veel gestelde vragen

Hoe snel wordt er gemiddeld gefietst?
Rond de 18 km/u, maar dat kan afhankelijk van de groep naar boven of beneden afwijken
Moet ik over een elektrische fiets beschikken?
Wij raden aan om een goede elektrische fiets te gebruiken. Een racefiets met veel versnellingen kan ook als u een goede conditie heeft.
Hoeveel kilometers worden er per fietsexcursie gemiddeld gefietst?
Dat varieert van ca. 30 tot 60 kilometer.
Wat is het gemiddelde hellingspercentage van de fietstochten?
De fietsroutes zijn redelijk vlak met een paar uitzonderingen (10% op 200m).
Mag ik mijn huisdier meenemen?
Nee, helaas zijn bij deze reis geen huisdieren toegestaan.

Verantwoord reizen

Kies voor een duurzame vakantie met ACSI Kampeerreizen. Kamperen is niet alleen de meest milieuvriendelijke manier van vakantie vieren, met uw reis worden ook lokale ondernemers ondersteund. We werken direct samen met lokale partners voor campings, uitstapjes en transport. Daarnaast spaart een kampeervakantie met ACSI Kampeerreizen een vliegreis uit en nemen wij geen excursies op in ons programma die schadelijk zijn voor mens, dier en milieu.

Reis bewust

Hoeveel CO2 bespaart u tijdens deze reis door in uw eigen kampeermiddel te slapen in vergelijking met een hotel? Wij rekenen het voor u uit.