Lapland & Lofoten

Rondreizen | - 35 dagen | vertrek 17 mei 202335 Tage | Abreise 17. Mai 2023
Huisdier: Nee
Inspanning: Zeer inspannend
Rendieren spotten, varen door de mooiste fjorden en u vergapen aan de spectaculaire eilanden van de Lofoten. Tijdens deze indrukwekkende reis door Noorwegen en Zweden wordt u ondergedompeld in de Samische cultuur, de prachtige Scandinavische natuur en idyllische havenstadjes. We reizen helemaal naar het meest noordelijke gebied en passeren de poolcirkel. Natuurlijk mogen de Noorse steden Oslo en Bergen niet ontbreken tijdens deze reis. Gaat u mee op kampeer-expeditie naar Lapland?
 • Oslo, het Icehotel en de poolcirkel
 • De Lofoten en fjordenexcursie
 • Trondheim en Bergen
Vanafab€ 3099

Startdata

Reisdetails

Rondreizen | -
ReisduurReisedauer
35 dagen35 Tage
GroepsgrootteGruppengröße
Max. 12 equipes
Start - FinishStart - Ziel
Sindal - Bergen
Route afstandReiselänge
ca. 3510 km
Nee
Zeer inspannend

Inclusief

 • Alle campinggelden, elektriciteit
 • Ferrykosten Hirtshals - Larvik o.b.v. onbeperkte caravan- of camperlengte
 • Ferrykosten Moskenes - Bodø o.b.v. onbeperkte caravan- of camperlengte
 • Ferrykosten Bergen - Hirtshals met verblijf in een 2-persoons binnenhut met douche en wc o.b.v. onbeperkte caravan- of camperlengte
 • 6 excursies
 • 6 gezamenlijk bezoeken
 • 5 avondmaaltijden, inclusief een drankje en koffie (indien noodzakelijk inclusief transfer)
 • Begeleiding door reisleidersechtpaar
 • Reisservice-app incl. routes
 • Reisgids
 • Reüniedag
 • 4 nummers ACSI FreeLife magazine

Exclusief

 • Reserveringskosten
 • SGR-bijdrage
 • Fooien
 • Verzekeringen
 • Brandstofverbruik
 • Douchemunten
 • Tolgelden
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Ferryovertocht o.a. Molde-Vestnes, Lavik-Oppedal en Liabygda-Stranda: auto + caravan + 2 personen: ca. € 120
 • Ferry-overtochten op alternatieve routes
Toeslag auto-caravan combinatieDe getoonde vanafprijs is van toepassing indient u reist met een camper. Reist u met een auto-caravan combinatie, dan is er vanwege de duurdere ferry-overtocht, een toeslag van € 200 per combinatie van toepassing o.b.v. 2 personen en € 150 indien u alleenreizend bent.
Intensieve reis- Dit is een intensieve reis door dunbevolkte en uitgestrekte natuurgebieden.
- Houd er rekening mee dat de campings beperkte voorzieningen bieden.
- Bij maaltijden in de Scandinavische landen wordt meestal geen alcoholische drank geschonken.

Dagprogramma

DagTag
Dag 1We komen aan op de camping in Sindal, Denemarken. In de avond komen we samen voor een welkomstdrankje.
Dag 2-4Vanuit Hirtshals nemen we de ferry naar Larvik, Noorwegen. Daar vandaan reizen we verder naar Oslo (ca. 135 km). De volgende dag maken we een busexcursie naar Oslo. We rijden langs de hoogtepunten van deze mooie stad en brengen onder andere een bezoek aan het Vigelandpark en het stadshuis. De laatste dag in Oslo is een vrije dag. U kunt met het openbaar vervoer nog een bezoek brengen aan het centrum van Oslo.
Dag 5Reisdag naar Engerdal via prachtige route (ca. 280 km).
Dag 6Reisdag naar Östersund, Zweden (ca. 390 km).
Dag 7-8Vandaag reizen we verder naar Vilhelmina (ca. 235 km). Onderweg kunt u het Jamtli-museum te bezoeken. De volgende dag is een rustdag. U kunt op eigen gelegenheid het oude Zweedse kerkdorpje (Kyrkstaden) bezoeken. Dit dorp ligt op loopafstand van de camping.
Dag 9-10Reisdag naar Arvidsjaur (ca. 225 km). 's Avonds genieten we samen van een diner in het op loopafstand gelegen hotel Laponia.
De volgende dag maken we een excursie naar Lappstaden, de grootst bewaarde Sami-nederzetting ter wereld. We krijgen daar een rondleiding inclusief koffie en de lokale delicatesse gedroogd rendiervlees. Aansluitend eten we samen en genieten we van een traditioneel Sami-buffet met vis en rendiervlees.
Dag 11-12Reisdag naar Jokkmokk, via Storforsen (ca. 200 km). We bevinden ons nu boven de poolcirkel en voor de liefhebbers is het mogelijk om het poolcirkel-certificaat en een speciale poolcirkel-stempel in het paspoort te krijgen. In Jokkmokk kunt u een bezoek brengen aan het Ájtte-museum dat u vertelt over de Samische cultuur. Ook is er een mooie botanische tuin die u kunt bezoeken.
Dag 13-15We reizen vandaag verder naar Kiruna, via Harsprångsfallet (ca. 215 km). Onderweg brengen we een bezoek aan het spectaculaire Icehotel. Tijdens ons verblijf in Kiruna brengen we met de bus een bezoek aan de lokale mijn. Daarnaast heeft u ook een dag vrij die u zelf kunt invullen.
Dag 16Op deze reisdag trekken we verder naar het noorden. We gaan naar de plaats Abisko (ca. 95 km). Onderweg maken we een mooie wandeling door de kloof van Abisko.
Dag 17-20We reizen door naar Kabelvåg op de Lofoten, Noorwegen (ca. 290 km). Vanuit Svolvær maken we een boottocht naar het Trollfjord. Aan boord krijgen we een lunch. Ook gaan we zeearenden spotten en voeren. Na een paar rustdagen maken we in een namiddag een busexcursie naar het idyllische vissersdorp Henningsvær. Hier maken we een wandeling, waarna we gezamenlijk dineren.
Dag 21-22Vandaag reizen we verder naar het uiterst zuidelijke puntje van de Lofoten, Moskenes (ca. 120 km). U heeft hier een dag de tijd om uit te rusten en zelf de prachtige omgeving te verkennen. In deze regio vindt u kleine haventjes met rode huisjes, schilderachtige eilanden en dramatische rotsformaties langs de kust.
Dag 23Vanuit Moskenes nemen we de ferry naar de Bodø, waar vandaan we door rijden naar Rognan (ca. 100 km).
Dag 24Reisdag naar Svenningdal (ca. 285 km).
Dag 25-26Reisdag naar Malvik (ca. 325 km). Vanuit Malvik maken we een busexcursie naar Trondheim. Onder begeleiding van een gids maken we een stadstour, bezoeken we de Nidaros-kathedraal en het Ringve Museum met bijbehorende tuinen. In de buurt van de kathedraal genieten we samen van een lunchbuffet.
Dag 27-28Reisdag naar Åndalsnes (ca. 320 km). De volgende dag kunt u een van de wandelroutes in de omgeving ontdekken of de haarspelbochten van de Trollstigen uitproberen.
Dag 29-30Reisdag naar Hellesylt (ca. 105 km). Vanuit Hellesylt maken we een excursie met de ferry naar Geiranger door het gelijknamige fjord.
Dag 31Reisdag naar Førde (ca. 170 km).
Dag 32-33Reisdag naar Haukeland (ca. 180 km). Tijdens ons verblijf hier brengen we een bezoek aan het kleurrijke stadje Bergen. Hier verkennen we de stad met een hop-on hop-off bus en lunchen we samen.
Dag 34Het is tijd om op de boot te stappen. Vanuit Bergen nemen we de ferry naar Stavanger en vanuit daar varen we door naar Hirtshals in Denemarken. Het is net alsof we met een cruise meegaan.
Dag 35In de ochtend komt de ferry aan in Hirtshals, Denemarken. Dit is het einde van de reis.
FinishZiel

Reisleiders

Codi & Jacqueline Fielmich & Fielmich de Winter

Heel Europa hebben Codi en Jacqueline Fielmich al gezien. Als reisleiders bij ACSI hebben zij als doel zo goed mogelijk alle individuele reiswensen van de deelnemers binnen een groepsreis in vervulling te brengen.

In de donkere maanden gaan ze op pad met de caravan om in het Zwitserse Grindelwald te overwinteren. Tijdens deze periode bereiden ze zich voor op de rondreizen die ze gaan maken in het aankomende seizoen. Ondertussen heeft naast de cultuur en natuur van de landen, het begeleiden van een internationaal reisgezelschap ook de interesse van het echtpaar gewekt.

Lees meerWeiterlesenVertrekdataAbreisedatum17 mei 202317. Mai 2023