Noorse Fjorden

Rondreizen | - 25 dagen | vertrek 24 mei 202325 Tage | Abreise 24. Mai 2023
Huisdier: Nee
Inspanning: Inspannend
Rust en stilte is in onze samenleving een schaars goed geworden. In Noorwegen daarentegen is het een gemeengoed. De rust van de bergen, de stille meren, de vele watervallen en de donkere naaldboomwouden met hun mysterieuze trollenpaden zijn bijna onwerkelijk mooi. Zelfs in de levendige steden Oslo, Bergen en Stavanger treft u geen chaotische drukte. Noorwegen is een plek waar de mens zich schijnbaar aan de natuur heeft onderworpen.
 • Ålesund en Bergen
 • Geirangerfjord en Fjordencruise
 • Jostedalsbreen-gletsjers en Preikestolen
Vanafab€ 1799

Geen eigen caravan of camper?

Boek hier je camper via ACSI Kampeerreizen!

Startdata

Reisdetails

Rondreizen | -
ReisduurReisedauer
25 dagen25 Tage
GroepsgrootteGruppengröße
Max. 20 equipes
Start - FinishStart - Ziel
Sindal - Sindal
Route afstandReiselänge
ca. 2050 km
Nee
Inspannend

Inclusief

 • Alle campinggelden, elektriciteit
 • Ferrykosten overtocht Frederikshavn-Göteborg en Kristiansand-Hirtshals o.b.v. onbeperkte caravan- of camperlengte
 • 3 excursies
 • 3 gezamenlijke bezoeken
 • 1 welkomstdrankje
 • 1 lunch, inclusief een drankje
 • 3 avondmaaltijden, inclusief een drankje en koffie (indien noodzakelijk inclusief transfer)
 • Begeleiding door reisleidersechtpaar
 • Reisservice-app incl. routes
 • Reisgids
 • Reüniedag
 • 4 nummers ACSI FreeLife magazine

Exclusief

 • Reserveringskosten
 • SGR-bijdrage
 • Fooien
 • Verzekeringen
 • Brandstofverbruik
 • Douchemunten
 • Tolgelden
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Binnenlandse ferry’s op de reisdagen 10, 12 en 21. Deze worden als tolwegen behandeld. Uw kenteken wordt vooraf gescand en u krijgt binnen 1 a 2 maanden na uw reis een factuur thuisgestuurd van EPC. Richtprijs ca. € 150,-.

Dagprogramma

DagTag
Dag 1Aankomst in Sindal. ‘s Avonds een welkomstdrankje.
Dag 2Reisdag met ferryovertocht Frederikshavn – Göteborg, inclusief dinerbuffet aan boord.
Na aankomst rijden we door naar Uddevalla (ca. 100 km).
Dag 3-4Reisdag naar Oslo (ca. 240 km). Het vestingstadje Halden is onderweg absoluut de moeite waard om te bezichtigen.
Vanaf de camping hebben we een busexcursie naar Oslo. We rijden langs de mooiste plekken van de binnenstad, met onder andere een bezoek aan Vigelandpark en het stadhuis.
Dag 5Reisdag naar Lillehammer (ca. 195 km).
Dag 6-8Reisdag naar Åndalsnes (ca. 260 km).
Deze stad is ideaal gelegen voor een schitterende dagtocht over de Trollstigen Vej. U ziet hier indrukwekkende vergezichten zoals het Geirangerfjord.
Dag 9Reisdag naar Ørskog (ca. 60 km). Transfer naar Ålesund waar we de berg Aksla bezoeken voor het mooie panoramisch uitzicht over de stad en de archipel. ‘s Avonds een diner.
Dag 10-11Reisdag naar Olden (ca. 150 km).
In Olden bent u omringd door indrukwekkend natuurschoon.
Dag 12-14Reisdag naar Lærdal (ca. 165 km). En route brengen we nog een gezamenlijk bezoek aan het Norsk Bremuseum (Gletsjermuseum) in Lærdal.
Na onze vrije dag, waarbij u volop kunt genieten in de Noorse natuur, brengen de volgende dag een bezoek aan de beroemde Borgund-staafkerk aan de mooie Auerdals Vej.
Dag 15-17Reisdag naar Haukeland (ca. 190 km)
Tijdens ons verblijf hier hebben we een busexcursie inclusief lunch. ‘s Morgens krijgen we een begeleide stadswandeling door Bergen. Aansluitend kunt u zelf de levendige Hanzewerf Bryggen ontdekken. ‘s Middags gaan we naar het Edvard Grieg Museum in Troldhaugen met ter afsluiting een mooi pianoconcert.
Tijdens de rustdag kunt u met de kabelbaan vanuit Bergen naar de top van de berg Fløyen gaan voor een prachtig uitzicht over de fjorden en toegang tot prachtige wandelpaden.
Dag 18-19Reisdag naar Kinsarvik (ca. 135 km).
Vanaf de camping kunt u een uitstapje maken naar Nationaal Park Hardangervidda.
Dag 20Reisdag naar Røldal (ca. 110 km).
Dag 21-23Reisdag naar Jørpeland (ca. 185 km).
We kamperen in de buurt van de beroemde Preikestolen. Een pittige wandeling wordt beloond met een fantastisch uitzicht.
De tweede dag in Jørpeland gaan we op busexcursie naar Stavanger. 's Ochtends maken we een geruisloze Fjordencruise met een volledig elektrische boot. Vaar over het schitterende Lysefjord en bewonder de iconische Preikestolen deze keer vanaf het water. 's Middags heeft u vrije tijd.
Dag 24Reisdag naar Kristiansand, ferryovertocht naar Hirtshals (DK). Aan boord wacht een sfeervol afscheidsdiner. Daarna volgt een laatste etappe naar Sindal (ca. 260 km).
Dag 25Vertrekdag, einde van de reis.
FinishZiel

Reisleiders

Jan Willem & Koby Kooijmans

Koby en Jan Willem kamperen al 35 jaar. Met de caravan Europa verkennen is hun passie. Om samen met anderen deze ontdekkingsreizen aan te gaan is telkens weer een leuke uitdaging.

Lees meerWeiterlesenVertrekdataAbreisedatum16 augustus 202316. August 2023

Reisverhalen

"Niets moet, alles mag. Dat is pas fijn reizen"
, Cora en Bert Veenendaal

Nog een keer terug naar Noorwegen; die droom kwam dit jaar uit voor Cora en Bert Veenendaal, toen ze aan de georganiseerde rondreis Noorse fjorden begonnen met hun caravan. Tot in de puntjes voorbereid zetten ze in mei koers naar het noorden. “Het is een reis geworden om nooit meer te vergeten. Gezellig, lekker zonnig en super geregeld. We hebben echte vrijheid ervaren”.

Het enthousiaste stel is het roerend met elkaar eens dat ze verrast zijn over wat ze tijdens de reis allemaal hebben opgestoken. Cora licht toe: “Als je alleen ergens rondloopt, kijk je wat rond en dan ben je vrij snel weer uitgekeken. Maar nu niet. De uitleg tijdens de excursies gaf absoluut een extra impuls. Dat was heel belangrijk voor ons. Voor mij is de allermooiste herinnering de beeldentuin in Oslo. Dat was zo ontzettend indrukwekkend. We hebben het bezoek veel intenser beleefd dan mijn zus, die eerder zonder gids de beeldentuin bezocht. De reisleiding wist enorm veel en gaf ons zoveel achtergrondinformatie. Dat bracht alles tot leven. En nog, als we de foto’s bekijken, voel ik weer hoe bijzonder die dag voor me was”.

Onderweg is er maar weinig dat Cora en Bert niet opgemerkt hebben. Ze vonden vooral de 168 tunnels heel apart. “Ik heb ze geturfd, maar dat was nog een hele klus”, geeft Cora toe. De langste tunnel was 24,5 kilometer en in twee tunnels was er zelfs een rotonde. Een grappige herinnering was de eerste keer met het ACSI routeboek op schoot. “Er werd geadviseerd om de dagteller op nul te zetten bij vertrek naar de volgende camping”, begint Bert met een glimlach te vertellen. “Zo waren de bezienswaardigheden of andere leuke stops onderweg namelijk makkelijk te vinden. Maar wisten wij veel! Achteraf bleek het een gouden tip, nooit gedacht dat het zo goed zou werken”.

De kampeerders in hart en nieren deinzen ook niet terug voor een beetje avontuur. “De Preikestolen, dat was voor mij echt een belevenis”, gaat Bert verder. “ Eigenlijk was ik helemaal niet van plan om die wandeling te maken”. Toch trok hij de stoute schoenen aan toen twee andere reizigers uit de groep door lieten schemeren de uitdaging aan te willen gaan. Ter plekke werd besloten om samen aan de tocht naar het wereldberoemde uitzichtpunt van Noorwegen te beginnen. 2 uur en 3 kwartier omhoog. “Een pittige klim”, moet Bert bekennen. “Eenmaal boven was het geweldig”!

's Avonds zag ook Cora haar kans om het unieke rotsplateau, dat als een preekstoel boven het fjord uitsteekt, met eigen ogen te bewonderen. “Er kwam een helikopter op de camping die een vlucht aanbood. Van de verhalen werd ik zo enthousiast dat ik ingestapt ben. Die kans zou ik niet nog een keer krijgen. Nu hebben we ook foto’s vanuit de lucht. Van bovenaf kon ik precies zien waar mijn man overdag gelopen had”.

Vooraf had het stel eigenlijk niet verwacht dat een groepsreis zo’n leuke voordelen heeft. De sfeer onderling was goed. Zo werd de reis afgesloten met een gezellig etentje met een ander echtpaar. En hebben ze samen met iemand die alleen reisde uitstapjes gemaakt naar de bekende bergweg Trollstigen en de Auerland route. “De volgende keer gaan we weer met ACSI hoor. Grote kans dat we voor een rondreis naar Italië gaan. We houden van deze manier van reizen: vrijheid, blijheid zodat we lekker onze eigen gang kunnen gaan.”

Wilt u het natuurspektakel in Noorwegen ook ontdekken? Ga dan mee op deze reis!