Normandië - Bretagne - Jersey

Rondreizen | - 23 dagen | vertrek 5 juni 202423 Tage | Abreise 5. Juni 2024
Inspanning: Inspannend
Huisdier: Ja
Deze reis voert u langs twee indrukwekkende kustlijnen. We ontdekken de invasiestranden van Normandië en bezoeken het getijdeneiland Mont Saint-Michel. Daarna reizen we in Bretagne verder langs de prachtige Côte Granit Rose. Tevens bezoeken wij het schiereiland Quiberon en doen vanuit hier een excursie naar het eilandje Belle-Île. De reis eindigt in Saint Malo en een dagexcursie naar het eiland Jersey.
 • Invasiestrand Omaha Beach
 • Mont Saint Michel en Saint-Malo
 • Bretonse parel Brest en het eiland Jersey
Vanafab€ 1699

Geen eigen kampeermiddel?

Huur uw camper via ACSI Kampeerreizen!

Reisdetails

Rondreizen | -
ReisduurReisedauer
23 dagen23 Tage
GroepsgrootteGruppengröße
Max. 20 equipes
Start - FinishStart - Ziel
Estrébœuf - Saint-Malo
Route afstandReiselänge
ca. 1200 km
Inspannend
Ja

Inclusief

 • Alle campinggelden, elektriciteit
 • 8 excursies
 • 4 gezamenlijke bezoeken
 • 3 middagmaaltijden, inclusief een drankje
 • 3 avondmaaltijd, inclusief 2 drankjes en koffie (indien noodzakelijk incl. transfer)
 • Begeleiding door ervaren reisleiding
 • ACSI Camping Tours-app incl. routes
 • Reisgids
 • Reüniedag
 • 4 nummers ACSI FreeLife magazine

Exclusief

 • Reserveringskosten
 • SGR-bijdrage
 • Fooien
 • Verzekeringen
 • Brandstofverbruik
 • Douchemunten
 • Tolgelden
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
AttentieHoud er rekening mee dat u sinds de Brexit niet meer naar het Verenigd Koninkrijk (Eiland Jersey) kunt reizen met een Europese ID-kaart. U heeft voor deze reis een paspoort nodig.

De groep met vetrekdatum op 5 juni heeft een aangepast programma. U bent hierover per email op de hoogte gebracht.
Belangrijk om te wetenVoordat u een ACSI Kampeerreis boekt, is het raadzaam dat u zich op de hoogte stelt van een aantal zaken. Dit maakt uw vakantie in het algemeen en uw reis, uw verblijf op campings en mogelijke excursies in het bijzonder alleen maar prettiger. Klik hier voor meer informatie.

Dagprogramma

DagTag
Dag 1Aankomst in Estrébœuf. In het campingrestaurant maken we onder het genot van een welkomsdiner kennis met elkaar.
Dag 2Vandaag staat stappen we aan boord van de trein van de “Chemin de Fer de la Baie de Somme” om met de groep een tocht te maken door de baai van de Somme. Tussendoor heeft u tijd om op eigen gelegenheid het plaatsje Le Crotoy te verkennen en hier te lunchen.
Dag 3Reisdag naar Jumièges (ca. 160 km). Op de route naar de camping heeft u de gelegenheid om Le Val Ygot te bezoeken, een oude Duitse lanceerbasis. In de middag bezoeken we samen de Abdij van Jumièges. Deze ligt op loopafstand van de camping.
Dag 4Vandag maken we een busexcursie naar Rouen, waar Franse nationale heldin Jeanne d'Arc ter dood werd veroordeeld en stierf op de brandstapel. Onder begeleiding van een gids brengen we een bezoek aan de gotische kathedraal Nôtre Dame en het oude Rouen.
Dag 5Reisdag naar Bayeux (ca. 160 km). We reizen via Cormeille en Lisieux. Onderweg heeft u de gelegenheid om een bezoek te brengen aan de calvados distilleerderij Busnel en de Basiliek van Lisieux.
Dag 6Op deze dag maken we een busexcursie naar de invasiestranden van Normandië. Hier brengen we onder andere een bezoek aan Omaha Beach en Pointe du Hoc. We sluiten de dag af met een gezamenlijk diner in Bayeux
Dag 7Vandaag heeft u een vrije dag. Indien gewenst kunt u in de namiddag deelnemen aan een gezamenlijk bezoek aan de Tapisserie de Bayeux, op loopafstand van de camping.
Dag 8Excursiedag per bus naar Saint-Vaast-la-Hougue, waar we het eiland Tatihou met een amfibievoertuig bezoeken. Daar aangekomen heeft u gelegenheid om een kijkje te nemen in het Musée Maritime de l'Ile Tatihou. Na een gezamenlijke lunch keren wij terug in de haven van
Saint-Vaast-la-Hougue waar wij ons bezoek aan dit plaatsje afsluiten met een oesterproeverij.
Dag 9Reisdag naar Potorson (ca. 150 km).
Dag 10In de middag brengen we samen een bezoek aan het getijdeneiland Mont Saint-Michel. U gaat hier op eigen gelegenheid (bij voorkeur met de fiets) naar toe.
Dag 11Reisdag naar Quiberon (ca. 215 km).
Dag 12U kunt deze vrije dag zelf invullen met bijvoorbeeld een bezoek aan de berg Ménez-Hom en de prehistorische menhirs in Carnac, of een avondbezoek aan het populaire badplaatsje Quiberon.
Dag 13Op deze dag gaat u op eigen gelegenheid naar la Gare Maritime de Port Maria, waar vandaan de ferry vertrekt naar Belle-Île. Op dit mooie eiland maken we een rondrit met vier stops en lunchen we bij een crêperie.
Dag 14Reisdag naar Brest (ca. 200 km).
Dag 15Vandaag staat een busexcursie naar Bretonse parel Brest op het programma. Hier brengen we een bezoek aan het Musée National de la Marine en het spectaculaire aquarium Océanopolis. Tussendoor heeft u de tijd om het centrum te verkennen en te lunchen.
Dag 16Reisdag naar Perros-Guirec (ca. 145 km). Op de route liggen bij de plaatsen Saint-Thégonnec en Guimiliau diverse "Enclos Paroissiaux" waar u een bezoek aan kunt brengen.
Dag 17U kunt op deze vrije dag zelf de omgeving verkennen via één van de prachtige wandel- en fietsroutes.
Dag 18Excursie per boot langs Les Sept Iles. U vaart langs verschillende eilanden van de archipel & de Roze Granietkust en maakt hopelijk kennis met 27 soorten broedvogels die in dit gebied leven.
Dag 19Reisdag naar Saint-Malo (ca. 170 km). Onderweg kunt u langs Cap Fréhel rijden en uitkijken over de indrukwekkende kliffen.
Dag 20Vrije dag.
Dag 21Tijdens ons verblijf in Saint-Malo brengen we een bezoek aan het Kanaaleiland Jersey. Vroeg in de ochtend vertrekken we vanaf de camping met een transfer naar de ferryterminal. Op het eiland maken we een busexcursie en bezoeken we onder andere de War Tunnels. Een driegangen lunch is inclusief. Aan het einde van de middag zijn we terug in St. Hellier waar u vrije tijd heeft. Laat in de avond keren we met georganiseerd vervoer weer terug op de camping.
Dag 22In de middag brengen we een bezoek aan de haven van Saint-Malo, waar we onder leiding van een gids een stadswandeling maken. Vervolgens sluiten wij hier onze reis af met een gezamenlijk afscheidsdiner.
Dag 23Einde van de reis.
FinishZiel
Array
(
  [0] => Array
    (
      [content_id] => 23112
      [titel_content] => Dag 1
      [omschrijving_content] => Aankomst in Estrébœuf. In het campingrestaurant maken we onder het genot van een welkomsdiner kennis met elkaar. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 1
    )

  [1] => Array
    (
      [content_id] => 24320
      [titel_content] => Dag 2
      [omschrijving_content] => Vandaag staat stappen we aan boord van de trein van de “Chemin de Fer de la Baie de Somme” om met de groep een tocht te maken door de baai van de Somme. Tussendoor heeft u tijd om op eigen gelegenheid het plaatsje Le Crotoy te verkennen en hier te lunchen. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 2
    )

  [2] => Array
    (
      [content_id] => 23113
      [titel_content] => Dag 3
      [omschrijving_content] => Reisdag naar Jumièges (ca. 160 km). Op de route naar de camping heeft u de gelegenheid om Le Val Ygot te bezoeken, een oude Duitse lanceerbasis. In de middag bezoeken we samen de Abdij van Jumièges. Deze ligt op loopafstand van de camping. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 3
    )

  [3] => Array
    (
      [content_id] => 24321
      [titel_content] => Dag 4
      [omschrijving_content] => Vandag maken we een busexcursie naar Rouen, waar Franse nationale heldin Jeanne d'Arc ter dood werd veroordeeld en stierf op de brandstapel. Onder begeleiding van een gids brengen we een bezoek aan de gotische kathedraal Nôtre Dame en het oude Rouen. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 4
    )

  [4] => Array
    (
      [content_id] => 23114
      [titel_content] => Dag 5
      [omschrijving_content] => Reisdag naar Bayeux (ca. 160 km). We reizen via Cormeille en Lisieux. Onderweg heeft u de gelegenheid om een bezoek te brengen aan de calvados distilleerderij Busnel en de Basiliek van Lisieux. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 5
    )

  [5] => Array
    (
      [content_id] => 24322
      [titel_content] => Dag 6
      [omschrijving_content] => Op deze dag maken we een busexcursie naar de invasiestranden van Normandië. Hier brengen we onder andere een bezoek aan Omaha Beach en Pointe du Hoc. We sluiten de dag af met een gezamenlijk diner in Bayeux
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 6
    )

  [6] => Array
    (
      [content_id] => 24323
      [titel_content] => Dag 7
      [omschrijving_content] => Vandaag heeft u een vrije dag. Indien gewenst kunt u in de namiddag deelnemen aan een gezamenlijk bezoek aan de Tapisserie de Bayeux, op loopafstand van de camping. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 7
    )

  [7] => Array
    (
      [content_id] => 23115
      [titel_content] => Dag 8
      [omschrijving_content] => Excursiedag per bus naar Saint-Vaast-la-Hougue, waar we het eiland Tatihou met een amfibievoertuig bezoeken. Daar aangekomen heeft u gelegenheid om een kijkje te nemen in het Musée Maritime de l'Ile Tatihou. Na een gezamenlijke lunch keren wij terug in de haven van 
Saint-Vaast-la-Hougue waar wij ons bezoek aan dit plaatsje afsluiten met een oesterproeverij.
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 8
    )

  [8] => Array
    (
      [content_id] => 24325
      [titel_content] => Dag 9
      [omschrijving_content] => Reisdag naar Potorson (ca. 150 km).
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 9
    )

  [9] => Array
    (
      [content_id] => 24326
      [titel_content] => Dag 10
      [omschrijving_content] => In de middag brengen we samen een bezoek aan het getijdeneiland Mont Saint-Michel. U gaat hier op eigen gelegenheid (bij voorkeur met de fiets) naar toe. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 10
    )

  [10] => Array
    (
      [content_id] => 23117
      [titel_content] => Dag 11
      [omschrijving_content] => Reisdag naar Quiberon (ca. 215 km).
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 11
    )

  [11] => Array
    (
      [content_id] => 23126
      [titel_content] => Dag 12
      [omschrijving_content] => U kunt deze vrije dag zelf invullen met bijvoorbeeld een bezoek aan de berg Ménez-Hom en de prehistorische menhirs in Carnac, of een avondbezoek aan het populaire badplaatsje Quiberon.
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 12
    )

  [12] => Array
    (
      [content_id] => 24327
      [titel_content] => Dag 13
      [omschrijving_content] => Op deze dag gaat u op eigen gelegenheid naar la Gare Maritime de Port Maria, waar vandaan de ferry vertrekt naar Belle-Île. Op dit mooie eiland maken we een rondrit met vier stops en lunchen we bij een crêperie.
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 13
    )

  [13] => Array
    (
      [content_id] => 23118
      [titel_content] => Dag 14
      [omschrijving_content] => Reisdag naar Brest (ca. 200 km).
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 14
    )

  [14] => Array
    (
      [content_id] => 24328
      [titel_content] => Dag 15
      [omschrijving_content] => Vandaag staat een busexcursie naar Bretonse parel Brest op het programma. Hier brengen we een bezoek aan het Musée National de la Marine en het spectaculaire aquarium Océanopolis. Tussendoor heeft u de tijd om het centrum te verkennen en te lunchen. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 15
    )

  [15] => Array
    (
      [content_id] => 24329
      [titel_content] => Dag 16
      [omschrijving_content] => Reisdag naar Perros-Guirec (ca. 145 km). Op de route liggen bij de plaatsen Saint-Thégonnec en Guimiliau diverse "Enclos Paroissiaux" waar u een bezoek aan kunt brengen. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 16
    )

  [16] => Array
    (
      [content_id] => 23119
      [titel_content] => Dag 17
      [omschrijving_content] => U kunt op deze vrije dag zelf de omgeving verkennen via één van de prachtige wandel- en fietsroutes. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 17
    )

  [17] => Array
    (
      [content_id] => 24330
      [titel_content] => Dag 18
      [omschrijving_content] => Excursie per boot langs Les Sept Iles. U vaart langs verschillende eilanden van de archipel & de Roze Granietkust en maakt hopelijk kennis met 27 soorten broedvogels die in dit gebied leven. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 18
    )

  [18] => Array
    (
      [content_id] => 23120
      [titel_content] => Dag 19
      [omschrijving_content] => Reisdag naar Saint-Malo (ca. 170 km). Onderweg kunt u langs Cap Fréhel rijden en uitkijken over de indrukwekkende kliffen. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 19
    )

  [19] => Array
    (
      [content_id] => 24331
      [titel_content] => Dag 20
      [omschrijving_content] => Vrije dag. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 20
    )

  [20] => Array
    (
      [content_id] => 24332
      [titel_content] => Dag 21
      [omschrijving_content] => Tijdens ons verblijf in Saint-Malo brengen we een bezoek aan het Kanaaleiland Jersey. Vroeg in de ochtend vertrekken we vanaf de camping met een transfer naar de ferryterminal. Op het eiland maken we een busexcursie en bezoeken we onder andere de War Tunnels. Een driegangen lunch is inclusief. Aan het einde van de middag zijn we terug in St. Hellier waar u vrije tijd heeft. Laat in de avond keren we met georganiseerd vervoer weer terug op de camping.
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 21
    )

  [21] => Array
    (
      [content_id] => 24333
      [titel_content] => Dag 22
      [omschrijving_content] => In de middag brengen we een bezoek aan de haven van Saint-Malo, waar we onder leiding van een gids een stadswandeling maken. Vervolgens sluiten wij hier onze reis af met een gezamenlijk afscheidsdiner. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 22
    )

  [22] => Array
    (
      [content_id] => 24334
      [titel_content] => Dag 23
      [omschrijving_content] => Einde van de reis.
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 23
    )

)

Reisleiders

Jeannet en Theo Zentveld

Lees meerWeiterlesenVertrekdataAbreisedatum 5 juni 2024 5. Juni 2024
Bernadette en Pieter Berendes

Lees meerWeiterlesenVertrekdataAbreisedatum22 mei 202422. Mai 2024

Veel gestelde vragen

Mag ik mijn huisdier meenemen?
Ja, uw huisdier is welkom, behalve tijdens gezamenlijke excursies of maaltijden.

Verantwoord reizen

Kies voor een duurzame vakantie met ACSI Kampeerreizen. Kamperen is niet alleen de meest milieuvriendelijke manier van vakantie vieren, met uw reis worden ook lokale ondernemers ondersteund. We werken direct samen met lokale partners voor campings, uitstapjes en transport. Daarnaast spaart een kampeervakantie met ACSI Kampeerreizen een vliegreis uit en nemen wij geen excursies op in ons programma die schadelijk zijn voor mens, dier en milieu.

Reis bewust

Hoeveel CO2 bespaart u tijdens deze reis door in uw eigen kampeermiddel te slapen in vergelijking met een hotel? Wij rekenen het voor u uit.

Milieuvriendelijk onderweg

Tijdens deze reis bezoeken we ook het getijdeneiland Mont Saint-Michel. U komt hier op eigen gelegenheid naartoe. Dit doet u het gemakkelijkst per fiets, via het 8 kilometer lange fietspad vanaf de camping. Vanaf de parkeerplaats van Mont Saint-Michel heeft u vervolgens de keuze om lopend, met de Maringote (paardenrijtuig) of gratis pendelbus naar het eiland af te reizen.

Meer over duurzaamheid