Oost-Duitsland & Polen

Rondreizen | - 33 dagen | vertrek 25 mei 202433 Tage | Abreise 25. Mai 2024
Inspanning: Inspannend
Huisdier: Nee
Een rondreis langs de pracht en praal van oude steden, maar ook diverse overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog en het leven achter het IJzeren Gordijn. Reis met ons mee naar schitterende kastelen, maak een tocht over land en water en bezoek het aangrijpende voormalig concentratiekamp Auschwitz-Birkenau. Dat staat u te wachten tijdens deze indrukwekkende reis door voormalig Oost-Duitsland en Polen. En bent u sportief ingesteld? In het Mazurische Merengebied en de Sächsische Schweiz kunt u ook nog eens heerlijk wandelen.
 • Sächsische Schweiz en Dresden
 • Krakau en Warschau
 • Mazurisch Merengebied
Vanafab€ 2299

Geen eigen kampeermiddel?

Huur uw camper via ACSI Kampeerreizen!

Reisdetails

Rondreizen | -
ReisduurReisedauer
33 dagen33 Tage
GroepsgrootteGruppengröße
Max. 22 combinaties
Start - FinishStart - Ziel
Weberstedt - Łeba
Route afstandReiselänge
ca. 1.875 km
Inspannend
Nee

Inclusief

 • Alle campinggelden, elektriciteit
 • 12 excursies
 • 5 middagmaaltijden, inclusief een drankje
 • 4 avondmaaltijden, inclusief 2 drankjes en koffie (indien noodzakelijk inclusief transfer)
 • 1 barbecue
 • 1 folklore
 • Begeleiding door reisleidersechtpaar
 • ACSI Camping Tours-app incl. routes
 • Reisgids
 • Reüniedag
 • 4 nummers ACSI FreeLife magazine

Exclusief

 • Reserveringskosten
 • SGR-bijdrage
 • Fooien
 • Verzekeringen
 • Brandstofverbruik
 • Douchemunten
 • Tolgelden
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
Belangrijk om te wetenVoordat u een ACSI Kampeerreis boekt, is het raadzaam dat u zich op de hoogte stelt van een aantal zaken. Dit maakt uw vakantie in het algemeen en uw reis, uw verblijf op campings en mogelijke excursies in het bijzonder, alleen maar prettiger. Klik hier voor meer informatie.

Dagprogramma

DagTag
Dag 1Aankomst in Weberstedt. ’s Avonds een welkomstdiner.
Dag 2De eerste excursie van deze reis brengt ons naar Eisenach. Hier krijgen we een rondleiding door kasteel Wartburg, waarna we gezamenlijk lunchen. Dit kasteel speelde onder andere een belangrijke rol in de Reformatie. Na dit bezoek vertrekken we te voet naar het Bachhaus. Aansluitend aan onze rondleiding daar volgt er een muzikaal optreden. U kunt hierna op eigen gelegenheid Eisenach of het Lutherhaus bezoeken. Aan het einde van de middag reizen we met de bus terug naar de camping.
Dag 3Vrije dag. Onze camping ligt dicht bij Hainich National Park. Dit loofbomenbos staat sinds 2011 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het is onder andere te verkennen per voet of fiets.
Dag 4Reisdag naar Naumburg (ca. 125 km).
Dag 5Vandaag vertrekken we per bus naar Erfurt. Na een tour en een lekkere lunch rijden we door naar Weimar. Hier heeft u vrije tijd om bijvoorbeeld een van de vele musea te bezoeken. Aan het einde van de middag keren we terug op de camping.
Dag 6Deze vrije dag sluiten we gezellig af met Bier und Bratwurst op de camping. Verken overdag per fiets of te voet de omgeving, of reis zelf af naar domstad Naumburg. Dit is een van de parels van Midden-Duitsland. Van de Dom tot de koopmanshuizen, u kijkt uw ogen uit.
Dag 7Reisdag naar Kleinröhrsdorf (ca. 195 km).
Dag 8Aan het begin van de ochtend reizen we af naar Dresden. Hier heeft u tijd om op eigen gelegenheid een kopje koffie te drinken. Daarna start onze twee-uur durende stadswandeling onder leiding van een gids. Hierna heeft u vrije tijd. Bezoek bijvoorbeeld paleiscomplex Zwinger of ga heerlijk lunchen. Zorg ervoor dat u op tijd weer terug bent voor een prachtige boottocht per stoomboot naar Pillnitz. Aan het einde van de middag zijn we weer terug op de camping.
Dag 9Vrije dag.
Dag 10Excursie naar Sächsische Schweiz. In dit spectaculaire landschap ontdekken we de populaire rotsformatie ‘de Bastei’ en maken we een wandeling langs de kasteelruïne. Dan vertrekken we naar Bad Schandau aan de Elbe. Hier heeft u de tijd om te lunchen en het stadje te verkennen. Aan het begin van de middag is het tijd voor een bezoek aan Festung Königstein. Deze eeuwenoude burcht heeft genoeg interessante bezienswaardigheden voor u in petto. Na ons bezoek rijden we terug naar de camping.
Dag 11Reisdag naar Uciechów in Polen (ca. 250 km). Eenmaal aangekomen op de camping sluiten we de dag af met een gezellige barbecue.
Dag 12Vrije dag. Het stadje Uciechów ligt dicht bij het Reuzengebergte en in een heuvelachtige omgeving met diverse kastelen. U kunt natuurlijk ook op de camping blijven om lekker uit te rusten.
Dag 13Het is tijd voor een excursie naar het Wojsławice Arboretum en het Książ Castle. Bewonder de zeldzame bomen en planten van het Arboretum en geniet van de talloze kamers van het kasteel. Het is hier net een sprookje.
Dag 14Vandaag gaan we op pad naar de Poolse stad Wrocław, waar we een bijzondere tour maken. We stappen in elektrische auto’s om onder andere het oude centrum, de kathedraal en het operahuis te bezoeken. Hierna lunchen we samen en heeft u nog vrije tijd in de stad.
Dag 15Vrije dag.
Dag 16Reisdag naar Maków (ca. 305 km).
Dag 17Op deze dag reizen we per bus naar voormalig concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau. Dit aandenken aan het heftige oorlogsverleden zal een onuitwisbare indruk op u maken. Op deze indrukwekkende plek krijgt u een tour onder leiding van een gids.
Dag 18Vrije dag.
Dag 19Heeft u altijd al eens het ‘Florence van Polen’, Krakau, willen bezoeken? Deze prachtige stad doen we aan tijdens een bustour. De gids brengt u naar schitterende bezienswaardigheden zoals de oude Joodse wijk Kazimierz, de kathedraal op de Wawel en het altaar van Wit Stwosz in de Mariakerk. Aan het begin van de middag lunchen we samen voordat we teruggaan naar de camping.
Dag 20Reisdag naar Warka (ca. 330 km).
Dag 21Het is tijd om de hoofdstad van Polen te bezoeken: Warschau. Hier ontdekken we eerst het Lazienki Park, vervolgens het koninklijk paleis en daarna maken we een stadstour met bezoek aan Muranów, de moderne Joodse wijk.
Dag 22 Vrije dag. Neem bijvoorbeeld de tijd om per trein Warschau te bezoeken. Het treinstation ligt op loopafstand van de camping.
Dag 23Reisdag naar Mrągowo (ca. 285 km).
Dag 24 Ontdek vandaag tijdens onze excursie het Mazurisch Merenplatau. Dit gebied met 2000 meren beslaat bijna 300 kilometer vanaf rivier de Wisla tot aan de grens met Litouwen. In de mooie omgeving wisselen bossen, meren, velden en moerassen elkaar af.
Dag 25Vrije dag met in de avond een diner met folklore.
Dag 26Reisdag naar Elbląg (ca. 160 km).
Dag 27Vandaag maken we een extra leuk uitstapje. We vertrekken te voet naar een aanlegsteiger voor een unieke bootexcursie over het Elbląg-Ostróda-kanaal, een waterbouwkundig meesterwerk. Hier vertrekken we per boot voor de excursie Through grass: een reis over water én het vasteland. We eindigen in Buczyniec, waarvanuit we per bus terugreizen naar Elbląg. In de stad heeft u vrije tijd om bijvoorbeeld te gaan lunchen. U gaat op eigen gelegenheid terug naar de camping.
Dag 28Geniet van uw vrije dag in Elbląg en bezoek bijvoorbeeld het kasteel van Malbork, oftewel Slot Mariënburg.
Dag 29De laatste excursie brengt ons naar Gdańsk, een historische Hanzestad die zeker niet mag ontbreken tijdens deze kampeerreis. Op het programma staat een rondleiding door het oude centrum, het European Solidarity Centre en een lunch.
Dag 30Reisdag naar Łeba (ca. 165 km).
Dag 31Vrije dag. In de omgeving zijn er volop fiets- en wandelmogelijkheden. Ook ligt er een strand op korte afstand van de camping.
Dag 32We sluiten de reis af met ons afscheidsdiner.
Dag 33Vertrekdag, einde van de reis.
FinishZiel
Array
(
  [0] => Array
    (
      [content_id] => 24420
      [titel_content] => Dag 1
      [omschrijving_content] => Aankomst in Weberstedt. ’s Avonds een welkomstdiner. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 1
    )

  [1] => Array
    (
      [content_id] => 24421
      [titel_content] => Dag 2
      [omschrijving_content] => De eerste excursie van deze reis brengt ons naar Eisenach. Hier krijgen we een rondleiding door kasteel Wartburg, waarna we gezamenlijk lunchen. Dit kasteel speelde onder andere een belangrijke rol in de Reformatie. Na dit bezoek vertrekken we te voet naar het Bachhaus. Aansluitend aan onze rondleiding daar volgt er een muzikaal optreden. U kunt hierna op eigen gelegenheid Eisenach of het Lutherhaus bezoeken. Aan het einde van de middag reizen we met de bus terug naar de camping. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 2
    )

  [2] => Array
    (
      [content_id] => 24422
      [titel_content] => Dag 3
      [omschrijving_content] => Vrije dag. Onze camping ligt dicht bij Hainich National Park. Dit loofbomenbos staat sinds 2011 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het is onder andere te verkennen per voet of fiets. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 3
    )

  [3] => Array
    (
      [content_id] => 24423
      [titel_content] => Dag 4
      [omschrijving_content] => Reisdag naar Naumburg (ca. 125 km). 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 4
    )

  [4] => Array
    (
      [content_id] => 24424
      [titel_content] => Dag 5
      [omschrijving_content] => Vandaag vertrekken we per bus naar Erfurt. Na een tour en een lekkere lunch rijden we door naar Weimar. Hier heeft u vrije tijd om bijvoorbeeld een van de vele musea te bezoeken. Aan het einde van de middag keren we terug op de camping. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 5
    )

  [5] => Array
    (
      [content_id] => 24425
      [titel_content] => Dag 6
      [omschrijving_content] => Deze vrije dag sluiten we gezellig af met Bier und Bratwurst op de camping. Verken overdag per fiets of te voet de omgeving, of reis zelf af naar domstad Naumburg. Dit is een van de parels van Midden-Duitsland. Van de Dom tot de koopmanshuizen, u kijkt uw ogen uit. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 6
    )

  [6] => Array
    (
      [content_id] => 24426
      [titel_content] => Dag 7
      [omschrijving_content] => Reisdag naar Kleinröhrsdorf (ca. 195 km).
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 7
    )

  [7] => Array
    (
      [content_id] => 24427
      [titel_content] => Dag 8
      [omschrijving_content] => Aan het begin van de ochtend reizen we af naar Dresden. Hier heeft u tijd om op eigen gelegenheid een kopje koffie te drinken. Daarna start onze twee-uur durende stadswandeling onder leiding van een gids. Hierna heeft u vrije tijd. Bezoek bijvoorbeeld paleiscomplex Zwinger of ga heerlijk lunchen. Zorg ervoor dat u op tijd weer terug bent voor een prachtige boottocht per stoomboot naar Pillnitz. Aan het einde van de middag zijn we weer terug op de camping.
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 8
    )

  [8] => Array
    (
      [content_id] => 24428
      [titel_content] => Dag 9
      [omschrijving_content] => Vrije dag.
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 9
    )

  [9] => Array
    (
      [content_id] => 24429
      [titel_content] => Dag 10
      [omschrijving_content] => Excursie naar Sächsische Schweiz. In dit spectaculaire landschap ontdekken we de populaire rotsformatie ‘de Bastei’ en maken we een wandeling langs de kasteelruïne. Dan vertrekken we naar Bad Schandau aan de Elbe. Hier heeft u de tijd om te lunchen en het stadje te verkennen. Aan het begin van de middag is het tijd voor een bezoek aan Festung Königstein. Deze eeuwenoude burcht heeft genoeg interessante bezienswaardigheden voor u in petto. Na ons bezoek rijden we terug naar de camping.
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 10
    )

  [10] => Array
    (
      [content_id] => 24430
      [titel_content] => Dag 11
      [omschrijving_content] => Reisdag naar Uciechów in Polen (ca. 250 km). Eenmaal aangekomen op de camping sluiten we de dag af met een gezellige barbecue.
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 11
    )

  [11] => Array
    (
      [content_id] => 24432
      [titel_content] => Dag 12
      [omschrijving_content] => Vrije dag. Het stadje Uciechów ligt dicht bij het Reuzengebergte en in een heuvelachtige omgeving met diverse kastelen. U kunt natuurlijk ook op de camping blijven om lekker uit te rusten. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 12
    )

  [12] => Array
    (
      [content_id] => 24433
      [titel_content] => Dag 13
      [omschrijving_content] => Het is tijd voor een excursie naar het Wojsławice Arboretum en het Książ Castle. Bewonder de zeldzame bomen en planten van het Arboretum en geniet van de talloze kamers van het kasteel. Het is hier net een sprookje. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 13
    )

  [13] => Array
    (
      [content_id] => 24434
      [titel_content] => Dag 14
      [omschrijving_content] => Vandaag gaan we op pad naar de Poolse stad Wrocław, waar we een bijzondere tour maken. We stappen in elektrische auto’s om onder andere het oude centrum, de kathedraal en het operahuis te bezoeken. Hierna lunchen we samen en heeft u nog vrije tijd in de stad. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 14
    )

  [14] => Array
    (
      [content_id] => 24435
      [titel_content] => Dag 15
      [omschrijving_content] => Vrije dag. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 15
    )

  [15] => Array
    (
      [content_id] => 24436
      [titel_content] => Dag 16
      [omschrijving_content] => Reisdag naar Maków (ca. 305 km).
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 16
    )

  [16] => Array
    (
      [content_id] => 24447
      [titel_content] => Dag 17
      [omschrijving_content] => Op deze dag reizen we per bus naar voormalig concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau. Dit aandenken aan het heftige oorlogsverleden zal een onuitwisbare indruk op u maken. Op deze indrukwekkende plek krijgt u een tour onder leiding van een gids. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 17
    )

  [17] => Array
    (
      [content_id] => 24448
      [titel_content] => Dag 18
      [omschrijving_content] => Vrije dag.
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 18
    )

  [18] => Array
    (
      [content_id] => 24449
      [titel_content] => Dag 19
      [omschrijving_content] => Heeft u altijd al eens het ‘Florence van Polen’, Krakau, willen bezoeken? Deze prachtige stad doen we aan tijdens een bustour. De gids brengt u naar schitterende bezienswaardigheden zoals de oude Joodse wijk Kazimierz, de kathedraal op de Wawel en het altaar van Wit Stwosz in de Mariakerk. Aan het begin van de middag lunchen we samen voordat we teruggaan naar de camping. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 19
    )

  [19] => Array
    (
      [content_id] => 24450
      [titel_content] => Dag 20
      [omschrijving_content] => Reisdag naar Warka (ca. 330 km).
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 20
    )

  [20] => Array
    (
      [content_id] => 24451
      [titel_content] => Dag 21
      [omschrijving_content] => Het is tijd om de hoofdstad van Polen te bezoeken: Warschau. Hier ontdekken we eerst het Lazienki Park, vervolgens het koninklijk paleis en daarna maken we een stadstour met bezoek aan Muranów, de moderne Joodse wijk. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 21
    )

  [21] => Array
    (
      [content_id] => 24452
      [titel_content] => Dag 22 
      [omschrijving_content] => Vrije dag. Neem bijvoorbeeld de tijd om per trein Warschau te bezoeken. Het treinstation ligt op loopafstand van de camping.
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 22
    )

  [22] => Array
    (
      [content_id] => 24453
      [titel_content] => Dag 23
      [omschrijving_content] => Reisdag naar Mrągowo (ca. 285 km). 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 23
    )

  [23] => Array
    (
      [content_id] => 24454
      [titel_content] => Dag 24 
      [omschrijving_content] => Ontdek vandaag tijdens onze excursie het Mazurisch Merenplatau. Dit gebied met 2000 meren beslaat bijna 300 kilometer vanaf rivier de Wisla tot aan de grens met Litouwen. In de mooie omgeving wisselen bossen, meren, velden en moerassen elkaar af. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 24
    )

  [24] => Array
    (
      [content_id] => 24455
      [titel_content] => Dag 25
      [omschrijving_content] => Vrije dag met in de avond een diner met folklore.
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 25
    )

  [25] => Array
    (
      [content_id] => 24456
      [titel_content] => Dag 26
      [omschrijving_content] => Reisdag naar Elbląg (ca. 160 km).
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 26
    )

  [26] => Array
    (
      [content_id] => 24457
      [titel_content] => Dag 27
      [omschrijving_content] => Vandaag maken we een extra leuk uitstapje. We vertrekken te voet naar een aanlegsteiger voor een unieke bootexcursie over het Elbląg-Ostróda-kanaal, een waterbouwkundig meesterwerk. Hier vertrekken we per boot voor de excursie Through grass: een reis over water én het vasteland. We eindigen in Buczyniec, waarvanuit we per bus terugreizen naar Elbląg. In de stad heeft u vrije tijd om bijvoorbeeld te gaan lunchen. U gaat op eigen gelegenheid terug naar de camping. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 27
    )

  [27] => Array
    (
      [content_id] => 24458
      [titel_content] => Dag 28
      [omschrijving_content] => Geniet van uw vrije dag in Elbląg en bezoek bijvoorbeeld het kasteel van Malbork, oftewel Slot Mariënburg.
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 28
    )

  [28] => Array
    (
      [content_id] => 24459
      [titel_content] => Dag 29
      [omschrijving_content] => De laatste excursie brengt ons naar Gdańsk, een historische Hanzestad die zeker niet mag ontbreken tijdens deze kampeerreis. Op het programma staat een rondleiding door het oude centrum, het European Solidarity Centre en een lunch.
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 29
    )

  [29] => Array
    (
      [content_id] => 24460
      [titel_content] => Dag 30
      [omschrijving_content] => Reisdag naar Łeba (ca. 165 km).
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 30
    )

  [30] => Array
    (
      [content_id] => 24461
      [titel_content] => Dag 31
      [omschrijving_content] => Vrije dag. In de omgeving zijn er volop fiets- en wandelmogelijkheden. Ook ligt er een strand op korte afstand van de camping.
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 31
    )

  [31] => Array
    (
      [content_id] => 24462
      [titel_content] => Dag 32
      [omschrijving_content] => We sluiten de reis af met ons afscheidsdiner. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 32
    )

  [32] => Array
    (
      [content_id] => 24463
      [titel_content] => Dag 33
      [omschrijving_content] => Vertrekdag, einde van de reis. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 33
    )

)

Reisleiders

Het is nog niet bekend welk reisleiderskoppel deze reis zal begeleiden.Noch nicht bekannt, welche Reiseleiter diese Reise begleiten werden.

Veel gestelde vragen

Mag ik mijn huisdier meenemen?
Nee, helaas zijn bij deze reis geen huisdieren toegestaan.

Verantwoord reizen

Kies voor een duurzame vakantie met ACSI Kampeerreizen. Kamperen is niet alleen de meest milieuvriendelijke manier van vakantie vieren, met uw reis worden ook lokale ondernemers ondersteund. We werken direct samen met lokale partners voor campings, uitstapjes en transport. Daarnaast spaart een kampeervakantie met ACSI Kampeerreizen een vliegreis uit en nemen wij geen excursies op in ons programma die schadelijk zijn voor mens, dier en milieu.

Reis bewust

Hoeveel CO2 bespaart u tijdens deze reis door in uw eigen kampeermiddel te slapen in vergelijking met een hotel? Wij rekenen het voor u uit.

Duurzame activiteit tijdens deze reis

Tijdens een van de excursies van deze reis gebruiken we een wel heel leuk vervoersmiddel: elektrische Melex-auto’s. Deze autootjes brengen ons stapvoets langs de hoogtepunten van de Poolse stad Wrocław. Milieuvriendelijk en comfortabel!

Meer over duurzaamheid