Sicilië & Calabrië

Rondreizen | - 41 dagen | vertrek 5 mei 202441 Tage | Abreise 5. Mai 2024
Inspanning: Zeer inspannend
Huisdier: Nee
Tijdens deze heerlijke reis in het zuiden van Italië kijkt u uw ogen uit. Sicilië is een authentieke vakantiebestemming en een verzamelplaats van culturen. Hier vindt u de mooiste Griekse tempels en Romeinse theaters. En voor wie dol is op wat avontuur, is een bezoek aan vulkaan de Etna een must. Vervolgens geniet u in Calabrië van de schitterende kustlijn met indrukwekkende steile kliffen en witte zandstranden. Daarnaast staat de meest zuidelijk regio van het Italiaanse vasteland bol van de charmante dorpjes en prachtige steden. En die laten wij zeker niet links liggen tijdens deze kampeerreis. Gaat u mee cultuursnuiven in la Bella Italia?
 • Tempelvallei van Agrigento
 • Etna en Taormina
 • Tropea en Amalfi kust
Vanafab€ 2999

Geen eigen kampeermiddel?

Huur uw camper via ACSI Kampeerreizen!

Reisdetails

Rondreizen | -
ReisduurReisedauer
41 dagen41 Tage
GroepsgrootteGruppengröße
Max. 18 equipes
Start - FinishStart - Ziel
Pisa - Baia Domizia
Route afstandReiselänge
ca. 1660 km
Zeer inspannend
Nee

Inclusief

 • Alle campinggelden en elektriciteit
 • Ferrykosten Livorno – Palermo inclusief 2-persoons binnenhut en op basis van autolengte tot 5 meter, hoogte tot 3 meter en caravan/camper tot 8 meter
 • Ferrykosten Messina - Villa San Giovanni op basis van autolengte tot 5 meter, hoogte tot 3 meter en caravan/camper tot 8 meter
 • 13 excursies
 • 5 middagmaaltijden, inclusief een drankje
 • 5 avondmaaltijden, inclusief 2 drankjes en koffie (indien noodzakelijk inclusief transfer)
 • 1 ontbijt
 • 1 proeverij
 • Begeleiding door reisleidersechtpaar
 • Reisservice-app incl. routes
 • Reisgids
 • Reüniedag
 • 4 nummers ACSI FreeLife magazine

Exclusief

 • Reserveringskosten
 • SGR-bijdrage
 • Fooien
 • Verzekeringen
 • Brandstofverbruik
 • Douchemunten
 • Tolgelden
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
Belangrijk om te wetenVoordat u een ACSI Kampeerreis boekt, is het raadzaam dat u zich op de hoogte stelt van een aantal zaken. Dit maakt uw vakantie in het algemeen en uw reis, uw verblijf op campings en mogelijke excursies in het bijzonder alleen maar prettiger. Klik hier voor meer informatie.
Attentie- Rijervaring in de bergen is gewenst.
- U dient in fysiek goede conditie te zijn om deel te kunnen nemen aan deze reis.
- Niet geschikt voor campers en caravans langer dan 8.00 m. i.v.m. beperkte ruimte op campings.

Dagprogramma

DagTag
Dag 1Aankomst in Pisa. ’s Avonds hebben we een gezamenlijk welkomstdiner.
Dag 2In de ochtend heeft u de gelegenheid om naar het Piazza del Duomo met onder andere de Toren van Pisa te gaan. Dit ligt op loopafstand van de camping.
’s Middags vertrekken we naar de haven van Livorno (ca. 30 km.), waar we de ferry naar Palermo nemen. Rond 16:00 start het inschepen en we verwachten om 18:30 te vertrekken. We dineren en overnachten aan boord.
Dag 3Rond 14:00 komt de ferry aan in Palermo. Vanuit daar reizen we verder naar de camping in Finale di Pollina (ca. 90 km).
Dag 4We verblijven in Finale di Pollina aan de Tyrreense Zee.
Dag 5Busexcursie inclusief lunch naar het stadje Cefalù. Onder leiding van onze reisleider wandelen we door de smalle straatjes van het middeleeuwse centrum en bezoeken we de indrukwekkende Normandische kathedraal.
Dag 6Vandaag heeft u een vrije dag in Finale di Pollina.
Dag 7We maken een boeiende busexcursie naar de Siciliaanse hoofdstad Palermo. Onder leiding van een gids bezoeken wij de Capella Platina in het Normandisch paleis en de kathedraal. Vervolgens maken we een wandeling door de binnenstad. ’s Middags gaan we naar de stad Monreale voor een bezoek aan de kathedraal en catacomben.
Dag 8Reisdag naar de volgende camping in San Vito lo Capo (ca. 190 km).
Dag 9Verblijf in San Vito lo Capo. Dit plaatsje grenst aan het natuurreservaat Zingaro: het wandelparadijs van Sicilië.
Dag 10Een excursie naar Erice, één van de mooiste dorpjes van Sicilië, staat op het programma. Daarna gaan we terug in de tijd tijdens een bezoek aan de Griekse tempel Segesta. De tempel werd tussen 430 en 420 voor Christus gebouwd. Niet door de Grieken zelf, maar door de Elymiërs. Zij woonden enige tijd in het westen van Sicilië en stichtten ook het dorp Erice.
Dag 11Vandaag blijven we op de camping in San Vito lo Capo.
Dag 12We reizen door naar de volgende plek: Seccagrande di Ribera. Onderweg kunt u de tempels van Selinunte bezoeken (ca. 170 km).
Dag 13We maken een interessante busexcursie inclusief lunch naar de tempelvallei van Agrigento. Deze vallei is een must-see tijdens een vakantie op Sicilië en biedt u zicht op prachtige, goed bewaard gebleven Griekse tempels. Vervolgens toeren we verder naar de witte rotsformaties Scala dei Turchi.
Dag 14Verblijf in Seccagrande di Ribera.
Dag 15Vandaag reizen we verder naar San Michele di Ganzaria (ca. 140 km).
In de avond genieten we samen van een diner in het restaurant van het wijngoed.
Dag 16In de ochtend vertrekken we met een busexcursie naar de mozaïeken van Villa del Casale in Piazza Armerina. Daarna reizen we naar onze volgende camping in Punta Braccetto (ca. 100 km).
Dag 17Verblijf in Punta Braccetto. De camping heeft een eigen zandstrand waar u heerlijk kunt ontspannen.
Dag 18Busexcursie onder leiding van een gids naar de barokstad Ragusa en het Castello di Donnafugata. Hier hebben we een gezamenlijke lunch, waarna we het kasteel en de tuinen bezoeken.
Dag 19Vandaag heeft u een vrije dag in Punta Braccetto.
Dag 20Samen gaan we op pad tijdens de volgende busexcursie. In de ochtend kunt u het barokke stadje Noto verkennen. In de middag bezoeken we samen met een gids de oude Griekse stad Siracusa.
Dag 21Reisdag naar Belpasso (ca. 140 km)
Dag 22Verblijf in Belpasso, met indrukwekkend uitzicht op de vulkaan Etna. Vanaf de camping is er een ruime keuze uit prachtige wandelroutes.
Dag 23Uiteraard mag deze unieke excursie niet op het programma ontbreken: een busexcursie naar de Etna. We maken een vulkaantour met kabelbaan en 4X4-busjes. De Etna is de, op Stromboli na, actiefste vulkaan van Europa.
Dag 24We gaan weer samen op pad en maken een excursie naar het populaire stadje Taormina. Hier brengen we onder andere een bezoek aan het Griekse theater. Ook bezoeken we het bergdorpje Savoca, één van de Godfather-filmlocaties.
Dag 25Vandaag heeft u een rustdag in Belpasso.
Dag 26We reizen verder en steken weer over naar het vasteland. Met een korte ferry-overtocht vanuit Messina (Sicilië) bereiken we San Giovanni in Calabrië. Daarna rijden wij verder naar onze camping in Nicotera (ca. 180 km).
’s Avonds hebben we een gezamenlijk diner.
Dag 27Verblijf in Nicotera, waar we even lekker relaxen aan zee.
Dag 28Busexcursie naar het kustplaatsje Tropea. Dat is gebouwd op steile rotsen met een schitterend uitzicht over het strand en op de Tyreense zee. ’s Morgens is er voldoende gelegenheid om door de steegjes te dwalen en op eeuwenoude pleintjes wat te eten en te drinken. In de middag maken we een boottocht langs de “Kust der Goden” naar Capo Vaticana.
Dag 29Verblijf in Nicotera. Wandelaars komen aan hun trekken in de directe omgeving van de camping.
Dag 30We blijven nog een dag in Nicotera. U kunt zelf iets ondernemen en bijvoorbeeld een bootexcursie vanuit Tropea maken naar de Eolie-eilanden.
Dag 31Busexcursie naar Reggio Calabria waar we o.a. de twee beroemde bronzen beelden van Riace in het Museo Nazionale della Magna Grecia bekijken.
We lunchen in Scilla, een schilderachtig kustplaatsje, dat bekendstaat om de visserij op zwaardvis .
Dag 32Vandaag reizen we door naar Badolato (ca. 95 km).
We verblijven op een eenvoudige camping aan een heel mooi zandstrand.
Dag 33We blijven vandaag in Badolato. Op deze vrije dag kunt u zelf iets ondernemen. U kunt bijvoorbeeld naar Stilo gaan. Wandel naar de Byzantijnse kerk Cattolica en de Grotta della Madonna della Pastorella.
Dag 34Reisdag naar Praia a Mare (ca. 200 km).
Dag 35U heeft een vrije dag in Praia a Mare.
Dag 36Reisdag naar Paestum (ca. 155 km).
Dag 37De dag begint met een bezoek aan de oude Romeinse stad Paestum. Dit is een belangrijke archeologische vindplaats in Italië. Rond 1750 werden de tempels ontdekt. Daarna bezoeken we een mozzarellaboerderij voor een rondleiding en een proeverij. Afsluitend lunchen we in een agriturismo.
Dag 38We maken een busexcursie naar de ruïnestad Pompeï aan de voet van de Vesuvius-vulkaan. Daarna maken we vanuit Salerno een boottocht naar Amalfi langs de gelijknamige kust.
Dag 39Vandaag reizen we door naar Baia Domizia (ca. 170 km.).
Dag 40We verblijven in Baia Domizia.
Wilt u nog meer cultuur snuiven? Bezoek dan het paleis van Caserta of de Abdij van Montecassino.
In de avond komen we samen voor ons afscheidsdiner.
Dag 41Einde van de reis
FinishZiel
Array
(
  [0] => Array
    (
      [content_id] => 23663
      [titel_content] => Dag 1
      [omschrijving_content] => Aankomst in Pisa. ’s Avonds hebben we een gezamenlijk welkomstdiner.
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 1
    )

  [1] => Array
    (
      [content_id] => 23664
      [titel_content] => Dag 2
      [omschrijving_content] => In de ochtend heeft u de gelegenheid om naar het Piazza del Duomo met onder andere de Toren van Pisa te gaan. Dit ligt op loopafstand van de camping.
’s Middags vertrekken we naar de haven van Livorno (ca. 30 km.), waar we de ferry naar Palermo nemen. Rond 16:00 start het inschepen en we verwachten om 18:30 te vertrekken. We dineren en overnachten aan boord. 

      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 2
    )

  [2] => Array
    (
      [content_id] => 23665
      [titel_content] => Dag 3
      [omschrijving_content] => Rond 14:00 komt de ferry aan in Palermo. Vanuit daar reizen we verder naar de camping in Finale di Pollina (ca. 90 km).

      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 3
    )

  [3] => Array
    (
      [content_id] => 23666
      [titel_content] => Dag 4
      [omschrijving_content] => We verblijven in Finale di Pollina aan de Tyrreense Zee.
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 4
    )

  [4] => Array
    (
      [content_id] => 23667
      [titel_content] => Dag 5
      [omschrijving_content] => Busexcursie inclusief lunch naar het stadje Cefalù. Onder leiding van onze reisleider wandelen we door de smalle straatjes van het middeleeuwse centrum en bezoeken we de indrukwekkende Normandische kathedraal.
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 5
    )

  [5] => Array
    (
      [content_id] => 23668
      [titel_content] => Dag 6
      [omschrijving_content] => Vandaag heeft u een vrije dag in Finale di Pollina.
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 6
    )

  [6] => Array
    (
      [content_id] => 23669
      [titel_content] => Dag 7
      [omschrijving_content] => We maken een boeiende busexcursie naar de Siciliaanse hoofdstad Palermo. Onder leiding van een gids bezoeken wij de Capella Platina in het Normandisch paleis en de kathedraal. Vervolgens maken we een wandeling door de binnenstad. ’s Middags gaan we naar de stad Monreale voor een bezoek aan de kathedraal en catacomben.
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 7
    )

  [7] => Array
    (
      [content_id] => 23670
      [titel_content] => Dag 8
      [omschrijving_content] => Reisdag naar de volgende camping in San Vito lo Capo (ca. 190 km).
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 8
    )

  [8] => Array
    (
      [content_id] => 23671
      [titel_content] => Dag 9
      [omschrijving_content] => Verblijf in San Vito lo Capo. Dit plaatsje grenst aan het natuurreservaat Zingaro: het wandelparadijs van Sicilië.                                                                                                                              
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 9
    )

  [9] => Array
    (
      [content_id] => 23672
      [titel_content] => Dag 10
      [omschrijving_content] => Een excursie naar Erice, één van de mooiste dorpjes van Sicilië, staat op het programma. Daarna gaan we terug in de tijd tijdens een bezoek aan de Griekse tempel Segesta. De tempel werd tussen 430 en 420 voor Christus gebouwd. Niet door de Grieken zelf, maar door de Elymiërs. Zij woonden enige tijd in het westen van Sicilië en stichtten ook het dorp Erice. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 10
    )

  [10] => Array
    (
      [content_id] => 23673
      [titel_content] => Dag 11
      [omschrijving_content] => Vandaag blijven we op de camping in San Vito lo Capo.
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 11
    )

  [11] => Array
    (
      [content_id] => 23674
      [titel_content] => Dag 12
      [omschrijving_content] => We reizen door naar de volgende plek: Seccagrande di Ribera. Onderweg kunt u de tempels van Selinunte bezoeken (ca. 170 km).
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 12
    )

  [12] => Array
    (
      [content_id] => 23675
      [titel_content] => Dag 13
      [omschrijving_content] => We maken een interessante busexcursie inclusief lunch naar de tempelvallei van Agrigento. Deze vallei is een must-see tijdens een vakantie op Sicilië en biedt u zicht op prachtige, goed bewaard gebleven Griekse tempels. Vervolgens toeren we verder naar de witte rotsformaties Scala dei Turchi. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 13
    )

  [13] => Array
    (
      [content_id] => 23676
      [titel_content] => Dag 14
      [omschrijving_content] => Verblijf in Seccagrande di Ribera.
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 14
    )

  [14] => Array
    (
      [content_id] => 23677
      [titel_content] => Dag 15
      [omschrijving_content] => Vandaag reizen we verder naar San Michele di Ganzaria (ca. 140 km). 
In de avond genieten we samen van een diner in het restaurant van het wijngoed.

      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 15
    )

  [15] => Array
    (
      [content_id] => 23678
      [titel_content] => Dag 16
      [omschrijving_content] => In de ochtend vertrekken we met een busexcursie naar de mozaïeken van Villa del Casale in Piazza Armerina. Daarna reizen we naar onze volgende camping in Punta Braccetto (ca. 100 km). 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 16
    )

  [16] => Array
    (
      [content_id] => 23679
      [titel_content] => Dag 17
      [omschrijving_content] => Verblijf in Punta Braccetto. De camping heeft een eigen zandstrand waar u heerlijk kunt ontspannen.
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 17
    )

  [17] => Array
    (
      [content_id] => 23680
      [titel_content] => Dag 18
      [omschrijving_content] => Busexcursie onder leiding van een gids naar de barokstad Ragusa en het Castello di Donnafugata. Hier hebben we een gezamenlijke lunch, waarna we het kasteel en de tuinen bezoeken. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 18
    )

  [18] => Array
    (
      [content_id] => 23681
      [titel_content] => Dag 19
      [omschrijving_content] => Vandaag heeft u een vrije dag in Punta Braccetto.
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 19
    )

  [19] => Array
    (
      [content_id] => 23682
      [titel_content] => Dag 20
      [omschrijving_content] => Samen gaan we op pad tijdens de volgende busexcursie. In de ochtend kunt u het barokke stadje Noto verkennen. In de middag bezoeken we samen met een gids de oude Griekse stad Siracusa. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 20
    )

  [20] => Array
    (
      [content_id] => 23686
      [titel_content] => Dag 21
      [omschrijving_content] => Reisdag naar Belpasso (ca. 140 km)
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 21
    )

  [21] => Array
    (
      [content_id] => 23687
      [titel_content] => Dag 22
      [omschrijving_content] => Verblijf in Belpasso, met indrukwekkend uitzicht op de vulkaan Etna. Vanaf de camping is er een ruime keuze uit prachtige wandelroutes.
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 22
    )

  [22] => Array
    (
      [content_id] => 23688
      [titel_content] => Dag 23
      [omschrijving_content] => Uiteraard mag deze unieke excursie niet op het programma ontbreken: een busexcursie naar de Etna. We maken een vulkaantour met kabelbaan en 4X4-busjes. De Etna is de, op Stromboli na, actiefste vulkaan van Europa.
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 23
    )

  [23] => Array
    (
      [content_id] => 23689
      [titel_content] => Dag 24
      [omschrijving_content] => We gaan weer samen op pad en maken een excursie naar het populaire stadje Taormina. Hier brengen we onder andere een bezoek aan het Griekse theater. Ook bezoeken we het bergdorpje Savoca, één van de Godfather-filmlocaties.
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 24
    )

  [24] => Array
    (
      [content_id] => 23690
      [titel_content] => Dag 25
      [omschrijving_content] => Vandaag heeft u een rustdag in Belpasso.
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 25
    )

  [25] => Array
    (
      [content_id] => 23691
      [titel_content] => Dag 26
      [omschrijving_content] => We reizen verder en steken weer over naar het vasteland. Met een korte ferry-overtocht vanuit Messina (Sicilië) bereiken we San Giovanni in Calabrië. Daarna rijden wij verder naar onze camping in Nicotera (ca. 180 km).
 ’s Avonds hebben we een gezamenlijk diner. 

      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 26
    )

  [26] => Array
    (
      [content_id] => 23692
      [titel_content] => Dag 27
      [omschrijving_content] => Verblijf in Nicotera, waar we even lekker relaxen aan zee. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 27
    )

  [27] => Array
    (
      [content_id] => 23693
      [titel_content] => Dag 28
      [omschrijving_content] => Busexcursie naar het kustplaatsje Tropea. Dat is gebouwd op steile rotsen met een schitterend uitzicht over het strand en op de Tyreense zee. ’s Morgens is er voldoende gelegenheid om door de steegjes te dwalen en op eeuwenoude pleintjes wat te eten en te drinken. In de middag maken we een boottocht langs de “Kust der Goden” naar Capo Vaticana.
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 28
    )

  [28] => Array
    (
      [content_id] => 23694
      [titel_content] => Dag 29
      [omschrijving_content] => Verblijf in Nicotera. Wandelaars komen aan hun trekken in de directe omgeving van de camping.
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 29
    )

  [29] => Array
    (
      [content_id] => 23695
      [titel_content] => Dag 30
      [omschrijving_content] => We blijven nog een dag in Nicotera. U kunt zelf iets ondernemen en bijvoorbeeld een bootexcursie vanuit Tropea maken naar de Eolie-eilanden. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 30
    )

  [30] => Array
    (
      [content_id] => 23696
      [titel_content] => Dag 31
      [omschrijving_content] => Busexcursie naar Reggio Calabria waar we o.a. de twee beroemde bronzen beelden van Riace in het Museo Nazionale della Magna Grecia bekijken. 
We lunchen in Scilla, een schilderachtig kustplaatsje, dat bekendstaat om de visserij op zwaardvis .

      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 31
    )

  [31] => Array
    (
      [content_id] => 23697
      [titel_content] => Dag 32
      [omschrijving_content] => Vandaag reizen we door naar Badolato (ca. 95 km).
We verblijven op een eenvoudige camping aan een heel mooi zandstrand.

      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 32
    )

  [32] => Array
    (
      [content_id] => 23698
      [titel_content] => Dag 33
      [omschrijving_content] => We blijven vandaag in Badolato. Op deze vrije dag kunt u zelf iets ondernemen. U kunt bijvoorbeeld naar Stilo gaan. Wandel naar de Byzantijnse kerk Cattolica en de Grotta della Madonna della Pastorella. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 33
    )

  [33] => Array
    (
      [content_id] => 23699
      [titel_content] => Dag 34
      [omschrijving_content] => Reisdag naar Praia a Mare (ca. 200 km).
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 34
    )

  [34] => Array
    (
      [content_id] => 23700
      [titel_content] => Dag 35
      [omschrijving_content] => U heeft een vrije dag in Praia a Mare.
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 35
    )

  [35] => Array
    (
      [content_id] => 23701
      [titel_content] => Dag 36
      [omschrijving_content] => Reisdag naar Paestum (ca. 155 km).
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 36
    )

  [36] => Array
    (
      [content_id] => 23702
      [titel_content] => Dag 37
      [omschrijving_content] => De dag begint met een bezoek aan de oude Romeinse stad Paestum. Dit is een belangrijke archeologische vindplaats in Italië. Rond 1750 werden de tempels ontdekt. Daarna bezoeken we een mozzarellaboerderij voor een rondleiding en een proeverij. Afsluitend lunchen we in een agriturismo. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 37
    )

  [37] => Array
    (
      [content_id] => 23703
      [titel_content] => Dag 38
      [omschrijving_content] => We maken een busexcursie naar de ruïnestad Pompeï aan de voet van de Vesuvius-vulkaan. Daarna maken we vanuit Salerno een boottocht naar Amalfi langs de gelijknamige kust.
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 38
    )

  [38] => Array
    (
      [content_id] => 23704
      [titel_content] => Dag 39
      [omschrijving_content] => Vandaag reizen we door naar Baia Domizia (ca. 170 km.).
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 39
    )

  [39] => Array
    (
      [content_id] => 23705
      [titel_content] => Dag 40
      [omschrijving_content] => We verblijven in Baia Domizia.
Wilt u nog meer cultuur snuiven? Bezoek dan het paleis van Caserta of de Abdij van Montecassino.
In de avond komen we samen voor ons afscheidsdiner.

      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 40
    )

  [40] => Array
    (
      [content_id] => 23706
      [titel_content] => Dag 41
      [omschrijving_content] => Einde van de reis
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 41
    )

)

Reisleiders

Het is nog niet bekend welk reisleiderskoppel deze reis zal begeleiden.Noch nicht bekannt, welche Reiseleiter diese Reise begleiten werden.

Veel gestelde vragen

Wat maakt deze reis zeer inspannend?
Deze reis vereist een goede conditie. We maken lange reisdagen en tijdens excursies wordt veel gelopen over soms ongelijk terrein met hoogteverschillen. Daarnaast bevinden we ons in een gebied met wisselende weersomstandigheden.
Zijn er beperkingen i.v.m. de camper/caravan lengte?
ja, zie voor details 'Attentie'
Mag ik mijn huisdier meenemen?
Nee, helaas zijn bij deze reis geen huisdieren toegestaan.

Verantwoord reizen

Kies voor een duurzame vakantie met ACSI Kampeerreizen. Kamperen is niet alleen de meest milieuvriendelijke manier van vakantie vieren, met uw reis worden ook lokale ondernemers ondersteund. We werken direct samen met lokale partners voor campings, uitstapjes en transport. Daarnaast spaart een kampeervakantie met ACSI Kampeerreizen een vliegreis uit en nemen wij geen excursies op in ons programma die schadelijk zijn voor mens, dier en milieu.

Reis bewust

Hoeveel CO2 bespaart u tijdens deze reis door in uw eigen kampeermiddel te slapen in vergelijking met een hotel? Wij rekenen het voor u uit.

Duurzame activiteit tijdens deze reis

Zo tegen het einde van de reis brengen we een bezoek aan de prachtige mozzarellaboerderij ‘Tenuta Vannulo’. Deze boerderij is gespecialiseerd in het produceren van handgemaakte, biologische buffelmozzarella. Er wordt veel aandacht besteed aan het welzijn van de dieren, wat u terug proeft in de producten.

Meer over duurzaamheid