Fietsreis Donau en Moldau

Actieve rondreizen | - 23 dagen | vertrek 7 juni 202423 Tage | Abreise 7. Juni 2024
Huisdier: Nee
Inspanning: Inspannend
Fiets mee langs twee van de mooiste rivieren van Centraal-Europa: de Donau en de Moldau. Deze reis brengt u naar de mooiste plekken van Duitsland, Tsjechië en Oostenrijk. We bezoeken bijvoorbeeld het historische centrum van Český Krumlov, maken een fietstour door Wenen en bewonderen we Burg Kreuzenstein en Stift Klosterneuburg. En natuurlijk is er ook veel tijd voor gezelligheid en ontspanning. U kijkt uw ogen uit tijdens deze actieve fietsreis langs het mooiste water in Centraal-Europa.
 • Wenen en Praag
 • Český Krumlov
 • Regensburg en Burg Kreuzenstein
Vanafab€ 1599

Geen eigen kampeermiddel?

Huur uw camper via ACSI Kampeerreizen!

Reisdetails

Actieve rondreizen | -
ReisduurReisedauer
23 dagen23 Tage
GroepsgrootteGruppengröße
Max. 20 equipes
Start - FinishStart - Ziel
Bad Abbach – Vrané nad Vltavou
Route afstandReiselänge
ca. 900 km
Nee
Inspannend

Inclusief

 • Alle campinggelden, elektriciteit
 • 9 excursies
 • 1 welkomstborrel
 • 2 ontbijten, incl. een drankje
 • 3 middagmaaltijden, incl. een drankje
 • 1 avondmaaltijd, incl. 2 drankjes en koffie (indien noodzakelijk incl. transfer)
 • 1 wijnproeverij
 • Begeleiding door reisleidersechtpaar
 • ACSI Camping Tours-app incl. routes
 • Reüniedag
 • 4 nummers ACSI FreeLife magazine

Exclusief

 • Reserveringskosten
 • SGR-bijdrage
 • Fooien
 • Verzekeringen,
 • Brandstofverbruik
 • Douchemunten
 • Tolgelden
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
Belangrijk om te wetenVoordat u een ACSI Kampeerreis boekt, is het raadzaam dat u zich op de hoogte stelt van een aantal zaken. Dit maakt uw vakantie in het algemeen en uw reis, uw verblijf op campings en mogelijke excursies in het bijzonder alleen maar prettiger. Klik hier voor meer informatie.

Dagprogramma

DagTag
Dag 1Aankomst in Bad Abbach. Tijdens de welkomstborrel maken we kennis met elkaar.
Dag 2Het is tijd voor de eerste fietsexcursie. We fietsen langs de Donau naar Regensburg, waarna we o.l.v. een gids per fiets deze fascinerende stad verkennen. Na onze gezamenlijke lunch heeft u nog voldoende tijd om de stad te bezoeken of gezamenlijk naar het slot Thurn und Taxis te gaan.
Dag 3Op uw vrije dag kunt u een van de fietsroutes vanaf de camping volgen, met de trein naar Regensburg gaan of de Kuchlbauer-toren bezoeken. Maar niet voordat we met z'n allen gezamenlijk hebben ontbeten.
Dag 4De tweede excursie brengt ons per fiets en boot naar Kloster Weltenburg, waar we ook lunchen. Hier heeft u ook tijd om een stukje te fietsen. Neem bijvoorbeeld de fietspontjes van de ene naar de andere kant. Halverwege de middag reizen we terug naar de camping.
Dag 5Reisdag naar Chvalšiny in Tsjechië (ca. 235 km).
Dag 6We stappen vandaag op de fiets naar Český Krumlov voor een kanotocht over de Moldau. Hiermee kanoën we door het historische centrum van Český Krumlov. Na de kanotocht kunt u op eigen gelegenheid het oude centrum bewonderen, lunchen of het kasteel bezoeken. U kunt gezamenlijk of individueel terugreizen naar de camping.
Dag 7Vrije dag.
Dag 8We reizen door naar Tulln an der Donau in Oostenrijk (ca. 180 km).
Dag 9Maak op uw vrije dag een fietstour vanaf de camping.
Dag 10De volgende dag stappen we weer op de fiets, waarna we langs de Donau naar Stift Klosterneuburg. Onder leiding van een gids bezoeken we dit historisch klooster dat omringd is met de uitgestrekte wijngaarden rondom het imposante complex. Indrukwekkend zijn vooral de schatkelder, het orgel en de romaanse basiliek. Na ons bezoek fietsen we weer terug naar de camping.
Dag 11De volgende excursie brengt ons vandaag per bus inclusief fietsvervoer naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Hier fietsen we met onze eigen fietsen onder leiding van een Nederlandstalige gids. Bezoek rustig nogmaals alle hoogtepunten, proef een Weense koffiespecialiteit in een Kaffeehaus of rust uit in een van de vele parken.
Dag 12Ook vandaag staat er een fietsexcursie op het programma. Deze keer naar Burg Kreuzenstein, waar we o.l.v. een gids alles te weten komen over de geschiedenis van dit kasteel.
Dag 13Reisdag naar Podersdorf am See (110 km).
Dag 14Hier heeft u een aantal vrije dagen aan de Neusiedler See. Maak bijvoorbeeld een van de mooie fietsroutes langs het meer.
Dag 15Vrije dag.
Dag 16Het is tijd om door te reizen naar Hluboké Mašůvky in Tsjechië (ca. 165 km).
Dag 17Vanaf hier maken we een mooie busexcursie. ’s Ochtends vertrekken we met de bus naar Vranov nad Dyjí, waar we het gelijknamige Vranov nac Dují chateau zullen bezoeken. Daar krijgen we een rondleiding door de Staatszalen. Hierna kunt u in het stadje wat eten, waarna de bus verder zal rijden in de richting van Čížov en Šatov. Hier maken we een tussenstop om het restaurant van het IJzeren Gordijn te zien en maken nog een stop om de lokale Palacinke (een Oost-Europese pannenkoek) te proeven. Aan het einde van de middag zijn we weer terug op de camping.
Dag 18Vandaag gaan we naar Znojmo fietsen. De catacomben van Znojmo zijn een enorm labyrint van ondergrondse gangen, kelders en onderkelders, gelegen onder de historische stad. ’s Avonds wordt er in het restaurant op de camping een proeverij met lokale producten en wijn gehouden.
Dag 19Reisdag naar de camping in Vrané nad Vltavou (ca. 210 km).
Dag 20Vanaf de camping fietsen we vandaag langs de Moldau tot aan de Karelsbrug in Praag. Vlak bij deze brug lunchen we, waarna we een wandeling door de oude binnenstad maken. In de namiddag stappen we op de fiets om terug te fietsen naar de camping.
Dag 21In de ochtend hebben we een gezamenlijk ontbijt gepland staan. U kunt vandaag o.a. naar kasteel Karlštejn te gaan. Deze gotische parel werd in 1348 in opdracht van Karel IV gebouwd. Hier werden de Tsjechische kroonjuwelen bewaard en geldt nog steeds als cultureel erfgoed. Neem hier ook zeker de tijd om iets te eten in een van de restaurantjes. U kunt hier per trein of per auto naartoe reizen. Heeft u geen genoeg van Praag? Per fiets kunt u de stad nogmaals bezoeken. Aangezien u de vorige dag de bovenstad/burchtcomplex niet hebt bezocht, kunt u hier vandaag alsnog naartoe gaan.
Dag 22Ons afscheidsdiner met folklore vindt op de laatste dag van onze reis plaats.
Dag 23Vertrekdag, einde van de reis.
FinishZiel
Array
(
  [0] => Array
    (
      [content_id] => 19007
      [titel_content] => Dag 1
      [omschrijving_content] => Aankomst in Bad Abbach. Tijdens de welkomstborrel maken we kennis met elkaar.
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 1
    )

  [1] => Array
    (
      [content_id] => 23127
      [titel_content] => Dag 2
      [omschrijving_content] => Het is tijd voor de eerste fietsexcursie. We fietsen langs de Donau naar Regensburg, waarna we o.l.v. een gids per fiets deze fascinerende stad verkennen. Na onze gezamenlijke lunch heeft u nog voldoende tijd om de stad te bezoeken of gezamenlijk naar het slot Thurn und Taxis te gaan. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 2
    )

  [2] => Array
    (
      [content_id] => 23128
      [titel_content] => Dag 3
      [omschrijving_content] => Op uw vrije dag kunt u een van de fietsroutes vanaf de camping volgen, met de trein naar Regensburg gaan of de Kuchlbauer-toren bezoeken. Maar niet voordat we met z'n allen gezamenlijk hebben ontbeten. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 3
    )

  [3] => Array
    (
      [content_id] => 23129
      [titel_content] => Dag 4
      [omschrijving_content] => De tweede excursie brengt ons per fiets en boot naar Kloster Weltenburg, waar we ook lunchen. Hier heeft u ook tijd om een stukje te fietsen. Neem bijvoorbeeld de fietspontjes van de ene naar de andere kant. Halverwege de middag reizen we terug naar de camping. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 4
    )

  [4] => Array
    (
      [content_id] => 19008
      [titel_content] => Dag 5
      [omschrijving_content] => Reisdag naar Chvalšiny in Tsjechië (ca. 235 km). 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 5
    )

  [5] => Array
    (
      [content_id] => 23130
      [titel_content] => Dag 6
      [omschrijving_content] => We stappen vandaag op de fiets naar Český Krumlov voor een kanotocht over de Moldau. Hiermee kanoën we door het historische centrum van Český Krumlov. Na de kanotocht kunt u op eigen gelegenheid het oude centrum bewonderen, lunchen of het kasteel bezoeken. U kunt gezamenlijk of individueel terugreizen naar de camping. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 6
    )

  [6] => Array
    (
      [content_id] => 23131
      [titel_content] => Dag 7
      [omschrijving_content] => Vrije dag.
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 7
    )

  [7] => Array
    (
      [content_id] => 19009
      [titel_content] => Dag 8
      [omschrijving_content] => We reizen door naar Tulln an der Donau in Oostenrijk (ca. 180 km).
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 8
    )

  [8] => Array
    (
      [content_id] => 23132
      [titel_content] => Dag 9
      [omschrijving_content] => Maak op uw vrije dag een fietstour vanaf de camping.
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 9
    )

  [9] => Array
    (
      [content_id] => 23133
      [titel_content] => Dag 10
      [omschrijving_content] => De volgende dag stappen we weer op de fiets, waarna we langs de Donau naar Stift Klosterneuburg. Onder leiding van een gids bezoeken we dit historisch klooster dat omringd is met de uitgestrekte wijngaarden rondom het imposante complex. Indrukwekkend zijn vooral de schatkelder, het orgel en de romaanse basiliek. Na ons bezoek fietsen we weer terug naar de camping. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 10
    )

  [10] => Array
    (
      [content_id] => 23134
      [titel_content] => Dag 11
      [omschrijving_content] => De volgende excursie brengt ons vandaag per bus inclusief fietsvervoer naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Hier fietsen we met onze eigen fietsen onder leiding van een Nederlandstalige gids. Bezoek rustig nogmaals alle hoogtepunten, proef een Weense koffiespecialiteit in een Kaffeehaus of rust uit in een van de vele parken.
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 11
    )

  [11] => Array
    (
      [content_id] => 23135
      [titel_content] => Dag 12
      [omschrijving_content] => Ook vandaag staat er een fietsexcursie op het programma. Deze keer naar Burg Kreuzenstein, waar we o.l.v. een gids alles te weten komen over de geschiedenis van dit kasteel. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 12
    )

  [12] => Array
    (
      [content_id] => 19010
      [titel_content] => Dag 13
      [omschrijving_content] => Reisdag naar Podersdorf am See (110 km). 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 13
    )

  [13] => Array
    (
      [content_id] => 23136
      [titel_content] => Dag 14
      [omschrijving_content] => Hier heeft u een aantal vrije dagen aan de Neusiedler See. Maak bijvoorbeeld een van de mooie fietsroutes langs het meer. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 14
    )

  [14] => Array
    (
      [content_id] => 23137
      [titel_content] => Dag 15
      [omschrijving_content] => Vrije dag.
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 15
    )

  [15] => Array
    (
      [content_id] => 19011
      [titel_content] => Dag 16
      [omschrijving_content] => Het is tijd om door te reizen naar Hluboké Mašůvky in Tsjechië (ca. 165 km). 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 16
    )

  [16] => Array
    (
      [content_id] => 23138
      [titel_content] => Dag 17
      [omschrijving_content] => Vanaf hier maken we een mooie busexcursie. ’s Ochtends vertrekken we met de bus naar Vranov nad Dyjí, waar we het gelijknamige Vranov nac Dují chateau zullen bezoeken. Daar krijgen we een rondleiding door de Staatszalen. Hierna kunt u in het stadje wat eten, waarna de bus verder zal rijden in de richting van Čížov en Šatov. Hier maken we een tussenstop om het restaurant van het IJzeren Gordijn te zien en maken nog een stop om de lokale Palacinke (een Oost-Europese pannenkoek) te proeven. Aan het einde van de middag zijn we weer terug op de camping. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 17
    )

  [17] => Array
    (
      [content_id] => 23139
      [titel_content] => Dag 18
      [omschrijving_content] => Vandaag gaan we naar Znojmo fietsen. De catacomben van Znojmo zijn een enorm labyrint van ondergrondse gangen, kelders en onderkelders, gelegen onder de historische stad. ’s Avonds wordt er in het restaurant op de camping een proeverij met lokale producten en wijn gehouden. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 18
    )

  [18] => Array
    (
      [content_id] => 19012
      [titel_content] => Dag 19
      [omschrijving_content] => Reisdag naar de camping in Vrané nad Vltavou (ca. 210 km). 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 19
    )

  [19] => Array
    (
      [content_id] => 23140
      [titel_content] => Dag 20
      [omschrijving_content] => Vanaf de camping fietsen we vandaag langs de Moldau tot aan de Karelsbrug in Praag. Vlak bij deze brug lunchen we, waarna we een wandeling door de oude binnenstad maken. In de namiddag stappen we op de fiets om terug te fietsen naar de camping.
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 20
    )

  [20] => Array
    (
      [content_id] => 23141
      [titel_content] => Dag 21
      [omschrijving_content] => In de ochtend hebben we een gezamenlijk ontbijt gepland staan. U kunt vandaag o.a. naar kasteel Karlštejn te gaan. Deze gotische parel werd in 1348 in opdracht van Karel IV gebouwd. Hier werden de Tsjechische kroonjuwelen bewaard en geldt nog steeds als cultureel erfgoed. Neem hier ook zeker de tijd om iets te eten in een van de restaurantjes. U kunt hier per trein of per auto naartoe reizen. Heeft u geen genoeg van Praag? Per fiets kunt u de stad nogmaals bezoeken. Aangezien u de vorige dag de bovenstad/burchtcomplex niet hebt bezocht, kunt u hier vandaag alsnog naartoe gaan. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 21
    )

  [21] => Array
    (
      [content_id] => 23142
      [titel_content] => Dag 22
      [omschrijving_content] => Ons afscheidsdiner met folklore vindt op de laatste dag van onze reis plaats. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 22
    )

  [22] => Array
    (
      [content_id] => 19013
      [titel_content] => Dag 23
      [omschrijving_content] => Vertrekdag, einde van de reis. 
      [voettekst_content] => 
      [sorteervolgorde_content] => 23
    )

)

Reisleiders

Hans & Petra Kanters

We houden van reizen en hebben met onze kinderen door heel Europa gereisd. Eerst met de vouwwagen en later met caravan.
Na een paar jaar verre reizen gemaakt te hebben, zijn we nu weer vaak met de caravan op pad.
In 2022 hebben we onze eerste groepsreis met ACSI gemaakt. Dat is ons heel goed bevallen, en het leek ons leuk om zelf ook reisleider te worden.

Lees meerWeiterlesenVertrekdataAbreisedatum31 augustus 202431. August 2024
Bart & Ciska van der Zijden

Lees meerWeiterlesenVertrekdataAbreisedatum31 mei 202431. Mai 2024
Rynk Van Der Woude & Jikkie Taekema

Wij hebben ervaren hoe afwisselend, gezellig en prachtig een ACSI groepreis is.
Het is een mix van in- en ontspanning, cultuur en natuur. Met mooi excursies naar unieke plaatsen en steden.
Wij zijn actieve kampeerders. Eerst met de caravan en nu met de camper.
Het is altijd weer een uitdaging om nieuwe routes en streken te ontdekken.
Een reis is voor ons geslaagd als iedereen met heel veel plezier terugkijkt op een mooie vakantie.
Ingrediënten zijn gezelligheid, samen actief zijn maar ook de vrijheid om zelf tijd in te vullen.

Lees meerWeiterlesenVertrekdataAbreisedatum 7 juni 2024 7. Juni 2024

Veel gestelde vragen

Hoe snel wordt er gemiddeld gefietst?
Rond de 18 km/u, maar dat kan afhankelijk van de groep naar boven of beneden afwijken.
Moet ik over een elektrische fiets beschikken?
Wij raden aan om een goede elektrische fiets te gebruiken. Een racefiets met veel versnellingen kan ook als u een goede conditie heeft.
Hoeveel kilometers worden er per fietsexcursie gemiddeld gefietst?
Dat varieert van ca. 30 tot 60 kilometer.
Wat is het gemiddelde hellingspercentage van de fietstochten?
We maken overwegend vlakke fietstochten met een paar uitzonderingen die redelijk heuvelachtig zijn.
Mag ik mijn huisdier meenemen?
Nee, helaas zijn bij deze reis geen huisdieren toegestaan.

Verantwoord reizen

Kies voor een duurzame vakantie met ACSI Kampeerreizen. Kamperen is niet alleen de meest milieuvriendelijke manier van vakantie vieren, met uw reis worden ook lokale ondernemers ondersteund. We werken direct samen met lokale partners voor campings, uitstapjes en transport. Daarnaast spaart een kampeervakantie met ACSI Kampeerreizen een vliegreis uit en nemen wij geen excursies op in ons programma die schadelijk zijn voor mens, dier en milieu.

Reis bewust

Hoeveel CO2 bespaart u tijdens deze reis door in uw eigen kampeermiddel te slapen in vergelijking met een hotel? Wij rekenen het voor u uit.